ΩΡΩΠΟΣ

Δύο μεγάλα έργα-παρεμβάσεις, αλλάζουν το Καπανδρίτι.

Α)Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των Νέων Σχολείων στο Καπανδρίτι.

Ένα μεγάλο έργο για την αναβάθμιση των υποδομών Εκπαίδευσης του Δήμου μας, ξεκίνησε την τελευταία βδομάδα του 2020 στην Δ.Κ. Καπανδριτίου. Η «Κατασκευή του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου & του 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου».

Μια από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής Γιασημάκη και μια από τις πρώτες ενέργειες της , ήταν η επανεξέταση του φακέλου του έργου σε συνεργασία με την «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και την «Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής», μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, με αποτέλεσμα την ένταξη στο ΕΣΠΑ τον Γενάρη του 2020 και την δημοπράτηση του έργου τον Ιούνιο.

Με την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας και μετά και τον προσυμβατικό έλεγχο, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση στις 15 Δεκέμβρη και η κατασκευή των νέων Διδακτηρίων θα έχει ολοκληρωθεί σε 600 ημερολογιακές ημέρες για να υποδεχτούν τους μαθητές του Καπανδριτίου, την σχολική χρονιά 2022-2023.

Είναι πραγματικά μια ενέργεια που αφενός αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την ύπαρξη σχεδίου από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και αφετέρου αλλάζει οριστικά και με τον θετικότερο τρόπο την εικόνα στο πεδίο της εκπαίδευσης τόσο στο Καπανδρίτι, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελούσε άλλωστε μια χρόνια ανάγκη και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, που βλέπουν να έρχονται καλύτερες μέρες στην εκπαιδευτική κοινότητα, με ασφαλώς θετικές συνέπειες για τους μαθητές και τους πολίτες.

Β)Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης Αστικών Λυμάτων των Δ.Κ. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΑΦΙΔΝΩΝ.

Υπογράφηκε την Παρασκευή 15/01/2021 η Προγραμματική́ Σύμβαση μεταξύ́ του Δήμου Ωρωπού́ και της Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. για την κατασκευή́ των Έργων Αποχέτευσης, «Συλλογή́ και Μεταφορά́ των Λυμάτων των περιοχών Καπανδριτιού, Μικροχωρίου, Πολυδενδρίου και Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού́ στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας».

Ένα σημαντικό́ έργο Υποδομής που ήταν από́ τις πρώτές προτεραιότητες ,τόσο του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, όσο και του αντιδημάρχου Βαγγέλη Ηλιάσκου , που συνεργάστηκαν άμεσα και καταλυτικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ και κατάφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των εγκρίσεων των μελετών και την χρηματοδότηση του έργου.

Μετά την υπογραφή́ της Προγραμματικής Συμβάσης θα ακολουθήσει η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου από́ την ΕΥΔΑΠ και η δημοπράτησή του μέσα στο 2021.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 27.500.000 € περίπου και θα λύσει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Είναι πραγματικά δύο παρεμβάσεις που αλλάζουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και επιλύουν ζητήματα πραγματικά σοβαρά και επείγοντα, σε μια εποχή μάλιστα που λόγω της πανδημίας και των δυσκολιών που αυτή φέρνει, είναι ακόμα πιο δύσκολη η πραγματοποίηση και ο σχεδιασμός τέτοιων βαθιών τομών.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες στους αμέσως επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν και θα ξεκινήσουν και νέες σημαντικές παρεμβάσεις, τέτοιου μεγέθους, που θα λύσουν χρόνια ζητήματα και άλλων περιοχών και θα δρομολογήσουν ανάλογες θετικές αλλαγές και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button