ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Cisco – Υπουργείο Παιδείας: “Καυτά” ερωτήματα και απαντήσεις μετά την αποκάλυψη

Το NEWS 24/7 απαντά στοχευμένα και με ντοκουμέντα σε όσα ισχυρίζονται το Υπουργείο Παιδείας και η Cisco για το τεράστιο, όπως εξελίσσεται, ζήτημα των Συμβάσεων που δεσμεύουν τις δύο πλευρές.

Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το NEWS 24/7 για τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο (με υπογραφή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως) με την εταιρεία Cisco για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης κατέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι υφίσταται τεράστιο πρόβλημα στη “δωρεά” της εταιρείας (που μόνο δωρεά δεν αποδείχθηκε).

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Υπουργείο Παιδείας (για να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ) ΔΕΝ διέψευσε το ρεπορτάζ. Επίσης, πέρα από τις γενικότητες ότι διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για το γεγονός ότι δόθηκε στην εταιρεία το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί ή να μεταπωλήσει (χωρίς μάλιστα χρονικό εύρος) τα μεταδεδομένα των χρηστών, εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών, που συλλέγονται κατά τη διαδικασία.

Στην ανακοίνωση επίσης το υπουργείο ισχυρίζεται ότι η “Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει κρίνει ως απολύτως συμβατό µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης”.

Η πραγματικότητα, που εντέχνως αποφεύγει να σχολιάσει το Υπουργείο, είναι ότι η Αρχή έχει κρίνει συμβατό το σκοπό, ΟΧΙ όμως και τη διαδικασία. Αλλωστε η συνολική και οριστική απόφασή της για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, δεν έχει εκδοθεί ακόμα.

Σε μία προσπάθεια να γίνουν ακόμη περισσότερο κατανοητά στοιχεία της υπόθεσης που αφορά εκατομμύρια πολίτες της χώρας, παραθέτουμε παρακάτω, σε μορφή ερωτοαπαντήσεων, χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες συνοδεύονται με συγκεκριμένες έγγραφες αποδείξεις που τεκμηριώνουν τα γραφόμενα.

Ερώτηση: Θεωρούνται τα μεταδεδομένα ως προσωπικά δεδομένα;

Απάντηση: Ναι, χωρίς αστερίκους. Το WP29 που συνέταξε τον GDPR (μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων) έκρινε από τον Απρίλιο 2017 ότι όχι μόνο είναι προσωπικά δεδομένα αλλά και ότι δύναται να αποκαλύψουν ευαίσθητες πληροφορίες σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των χρηστών. Τα μεταδεδομένα, όπως γράψαμε και τη Δευτέρα, είναι σαφώς πιο σημαντικά για την on line προσωποποιημένη διαφήμιση.

Πηγή
news247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button