OIKONOMIA

Ανακοίνωση κόλαφος των εργαζομένων στα LIDL κατά της διοίκησης.

Με ανακοίνωση κόλαφο το σωματείο εργαζομένων LIDL Αττικής στρέφεται ευθέως κατά της διοίκησης και των μεθόδων της και προειδοποιεί το κοινό για τον κίνδυνο που δημιουργείται από την πολιτική της εταιρείας,που όπως λένε τυγχάνει τις κρατικής ανοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας την Τρίτη 23-3-21 πραγματοποίησε συνάντηση με την εταιρεία ύστερα από πρόσκληση της LIDL στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Καλύβια Αττικής για τα ζητήματα του COVID-19 και των μέτρων που έχει πάρει ή προτίθεται να πάρει για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και μήνες ότι οι εργοδότες πατάνε πάνω στην έλλειψη των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη μη διασπορά του ιού αλλά και την ανοχή που επιδεικνύεται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προκειμένου να μην θιχτεί στο ελάχιστο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.https://c8bc8d19efaa8c536be04957899bc1e4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Το σωματείο μας κατέθεσε υπόμνημα στην εταιρεία το οποίο σας παραθέτουμε πιο κάτω με τα αιτήματα μας για την προστασία της ζωής της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και για τη μη διασπορά της νόσου COVID-19.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την επιβολή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:

ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΒΙ.ΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

57022 ΣΙΝΔΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε και στέκεται στην πρώτη γραμμή της διαφύλαξης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στον ένα χρόνο που διανύουμε από την έναρξη της πανδημίας επιβεβαιώνεται ότι οι χώροι εργασίας, μαζί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης της πανδημίας. Για αυτήν την κατάσταση την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, με την ανοχή που επιδεικνύει στις πολλές περιπτώσεις παντελούς έλλειψης των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτόκολλων για τη μη διασπορά του κορονοιού αλλά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ( μεταξύ των οποίων και εσείς) οι οποίοι αρνούνται να ακούσουν τις καταγγελίες αλλά και τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι τραγικά με αποτελέσματα την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων ( ο κλάδος του εμπορίου θρηνεί ήδη δυο θύματα στις επιχειρήσεις ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΜΑΣΟΥΤΗΣ).

Κύριοι,

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο σας ως καπιταλιστική επιχείρηση όπου δεν είναι άλλως από την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας σας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας. Ως εργατικό σωματείο που κινείται σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση δεν έχουμε καμία σχέση με τα ιδεολογήματα «της εργασιακής ειρήνης και του κοινωνικού εταιρισμού» ούτε και με την δημιουργία «θετικού κλίματος» μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης αφού τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τα δικά σας. Συνεπώς θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα όπως έχουμε πράξει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση του σωματείου μας να παλεύουμε για την μαζικοποίηση του και την ταξική ανάταση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σας καταθέτουμε λοιπόν και επίσημα τις θέσεις και τα αιτήματα μας για την μη διασπορά της νόσου COVID-19 τα οποία έχουν συνδιαμορφωθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας.https://c8bc8d19efaa8c536be04957899bc1e4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Η ευθύνη για την μη υλοποίηση τους ανήκει αποκλειστικά σε σας καθώς θα είστε υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές που επισκέπτονται τα καταστήματα σας (πολλοί από τους οποίους είτε είναι ηλικιωμένοι είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).

  1. ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ Η ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
  2. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
  3. ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 7-14 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.
  4. ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
  5. ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  6. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΕΠΙΠΛΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ).

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ

ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button