ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Τελικά στα “ορεινά” του Δήμου, υπάρχουν κινήσεις-συναντήσεις διαχωρισμού ή όχι?

Έντονες φήμες έφθασαν εδώ και ένα διήμερο στα αυξημένης ευαισθησίας αυτιά των ανθρώπων του Enimerosi 360 . Φήμες που έχουν να κάνουν με μια διογκούμενη κινητικότητα προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού,στα ορεινά του Δήμου μας και ιδιαίτερα στο τρίπτυχο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες-με μια πινελιά από Κάλαμο. Φήμες που μιλούν για προχωρημένες διαδικασίες και για σοβαρή προσέγγιση του ζητήματος, από όλες τις πλευρές του και λαμβάνοντας υπ όψιν όλα τα υπέρ και τα κατά.

Στις συναντήσεις όπως μαθαίνουμε παίρνουν μέρος πρωτοκλασάτα στελέχη της περιοχής, που μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν κατείχαν υψηλές διοικητικές θέσεις, αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται σοβαρά για τα προβλήματα της περιοχής και που τα αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό και με λογική, βασιζόμενοι στο τι συμφέρει το χωριό τους και το τι όχι.

Είναι δηλαδή θα λέγαμε απλοϊκά αλλά και με πολιτικό τρόπο σκεπτόμενοι, μια κίνηση δύο ταχυτήτων. Δύο ταχυτήτων μιας και οι μεν αναζητούν κάτι που έχασαν και οι δε ονειρεύονται κάτι που δεν έχουν δει να γίνεται μια δεκαετία τώρα, ανεξάρτητα από το ποιος διοικεί.

Πολύ δύσκολο να ταιριάξουν αυτές οι δύο φιλοσοφίες. Και θα λέγαμε πως αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του εγχειρήματος.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η κατεύθυνση που επικρατεί στο κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, όπου όπως όλοι γνωρίζουμε προωθούνται οι μεγάλοι Δήμοι και αφαιρείται με συστηματικό τρόπο τόσο η σημασία, όσο και η αξία της τοπικότητας και των χαρακτηριστικών της, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ιστό και τις δράσεις όλων των επιπέδων που πραγματοποιούνται στα στενά πλαίσια αυτού που παλιά συνηθίζαμε να λέμε χωριό.

Έτσι φαντάζει πιο πιθανό να πάμε στην δημιουργία ενός ακόμα πιο μεγάλου Δήμου, πιθανώς μαζί με τον Διόνυσο ή και με την Κηφισιά, παρά το να χωριστεί ο Δήμος Ωρωπού σε δύο τμήματα.

Προβληματισμό βέβαια προκαλεί σε αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στα της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που επιχειρούν να παίξουν κάποιοι δημοτικοί παράγοντες, οι οποίοι ανήκουν στην μεγάλη τους πλειοψηφία σε συγκεκριμένη Δημοτική παράταξη. Αυτό σημαίνει πως παίρνουν αποστάσεις από την παράταξη τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, ή μήπως παρακολουθώντας την δημοσκοπική υπεροχή του νυν Δημάρχου στις υπόλοιπες περιοχές, προετοιμάζουν ένα δρόμο διαφυγής και ενδεχόμενης μελλοντικής διεκδίκησης κάπου αλλού, κάποια άλλη στιγμή, με άλλη πληθυσμιακή εκλογική σύσταση?

Ότι και να ισχύει από τα δύο  έχει ιδιαίτερη σημασία και καταδεικνύει έναν προβληματισμό και δεύτερες σκέψεις που αν τελικά μετουσιωθούν σε κινήσεις και σε ανοιχτές εκδηλώσεις, μάλλον θα δημιουργήσουν τριγμούς σε παρατάξεις και δεδομένα, που μέχρι σήμερα θεωρούσαν εαυτούς υπεράνω.

Θα μείνουμε κοντά στο θέμα και θα παρακολουθήσουμε τις διεργασίες που συντελούνται, ενημερώνοντας και πληροφορώντας σας, για ότι συμβαίνει τόσο στο προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο.

Παραπολιτικός

Ζ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button