ΩΡΩΠΟΣ

Ωρωπός τώρα…Ένας απίστευτος παραλογισμός και ένα τεράστιο αναπάντητο γιατί?

Όποιος βρεθεί σήμερα στον Ωρωπό θα καταλάβει πως χιλιάδες Αθηναίοι απελπισμένοι και καταπιεσμένοι εδώ και πολύ καιρό επέλεξαν να ξεφύγουν από τα ασφυκτικά πλαίσια που εδώ και μήνες είναι υποχρεωμένοι να ζουν και να αναπνεύσουν λίγο ελευθερία και ανθρώπινη κανονικότητα. Αδιαχώρητο παντού και μια εικόνα παραλίας που θυμίζει έντονα τις πιο πολυσύχναστες καλοκαιρινές μέρες. Όλα καλά μέχρι εδώ από την στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων φορά μάσκα και δείχνει να λαμβάνει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Ο Παραλογισμός αρχίζει από το ότι όλος αυτός ο κόσμος είναι καταδικασμένος να ψάχνει ένα πεζούλι, ένα παγκάκι, ένα αυτοσχέδιο κάθισμα  για να φάει στο πόδι ένα σουβλάκι ή ένα σάντουιτς, ή να πιει έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό την ίδια ώρα που δεκάδες μαγαζιά στον χώρο της εστίασης παραμένουν κλειστά ή αρκούνται στο delivery με ότι αυτό μπορεί να προσφέρει σε περίπτωση σαν αυτή που ζούμε σήμερα στον Ωρωπό ( και όπως φανταζόμαστε σε όλα τα παραθαλάσσια ή ορεινά σημεία κοντά στην Αθήνα).

Το τεράστιο αναπάντητο γιατί βγαίνει από τα στόματα αυτών των ανθρώπων. Αυτών των ανθρώπων που εδώ και μήνες δεν έχουν εισόδημα ή έχουν υποστεί τεράστια μείωση και αναζητούν μάταια μια ελπίδα διαφυγής και ένα σημάδι πως κάτι θα αλλάξει και πως τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Και μαζί με αυτούς και δεκάδες εργαζόμενοι που όπως είναι φυσικό εδώ και καιρό παραμένουν άνεργοι ή κάνουν απλά κάποια μεροκάματα και έχουν βρεθεί πια σε δεινή οικονομική θέση. Όλοι αυτοί λοιπόν με απόλυτη φυσικότητα και με ανθρώπινη αξιοπρέπεια ρωτούν πως είναι δυνατόν να μπορεί όλος αυτός ο κόσμος να βρίσκεται στην παραλία και σε όποιο σημείο βρίσκει καταφύγιο και δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων(μιας και η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει τέτοιους), με αυστηρά μέτρα προστασίας και τηρώντας όλα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα? Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η άτακτη συνάθροιση δηλαδή και όχι η τακτική και ελεγχόμενη?

Απόλυτο παράπονο και φωνή απελπισίας δεκάδων συμπολιτών μας. Δικαιολογημένη δυσπιστία και απόλυτα θεμιτός εκνευρισμός που έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια της οργής.

Άμεσα και χωρίς δεύτερες και τρίτες δικαιολογίες και αναβολές θα πρέπει να δοθεί λογική λύση σε αυτόν τον παραλογισμό. Ο COVID είναι εδώ, κανένας δεν το αρνείται και κανένας δεν θεωρεί πως δεν πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Από την άλλη όμως υπάρχει και η ζωή, η επιβίωση και η ψυχική υγεία και όποιος έχει αποφασίσει να παίζει με όλα αυτά, σκεπτόμενος και φερόμενος με πολιτικά κριτήρια, λίαν συντόμως θα προκαλέσει την λαϊκή οργή με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΡΑ!

Ζ.Στ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button