ΩΡΩΠΟΣ

Τελικά εσείς είστε υπέρ του χωρισμού του Δήμου Ωρωπού ή όχι?

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα σήμερα το πρωί σε site της περιοχής μας μια τοποθέτηση για τις διεργασίες που προφανώς έχουν ξεκινήσει για τον διαχωρισμό του Δήμου Ωρωπού. Ομολογουμένως παρότι το προσπάθησα πολύ δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ο συντάκτης του άρθρου είναι υπέρ ή κατά αυτών των διεργασιών και αυτής της ιδέας συνολικά.

Εννοείτε πως δεν θα έμπαινα στον κόπο να σχολιάσω το παραμικρό αν ο συντάκτης δεν με «ενέπλεκε» στηρίζοντας αρκετά από τα επιχειρήματα του σε όσα εγώ είχα γράψει σχετικά πριν από λίγες μέρες, προσπαθώντας μάλιστα να με ταυτίσει με πρόσωπα και καταστάσεις με τα οποία εγώ προφανώς και δεν έχω σχέση. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να επανέλθω και να απαντήσω στα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο κομμάτι και με αφορούν, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους με σαφήνεια, θάρρος και ακρίβεια.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν δήλωσα και δεν ένοιωσα δημοσιογράφος(με εισαγωγικά ή χωρίς δεν έχει σημασία).  Είμαι απλά ένας φυσιοδίφης-αμπελοφιλόσοφος που έχει μια απίστευτη μανία με το γράψιμο και που του αρέσει να αποτυπώνει τις σκέψεις του τις περισσότερες φορές μάλιστα αφιλτράριστα, χωρίς  πολύ σκέψη για το αν θα στεναχωρήσω κάποιον ή όχι.

Δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου και την τρέλα μου και δεν οφείλω να απολογηθώ σε κανέναν μιας και είμαι μόνος μου.

Πάμε τώρα στο «παρασύνθημα». Όπως διαβάζουμε λοιπόν από αυτούς που είναι ενημερωμένοι εκ των έσω(και όχι εκ του προχείρου, όπως εμείς), έγινε πράγματι συγκέντρωση  και μάλιστα με την παρουσία Υπουργού, όπου κορυφαία τοπικά στελέχη, που από ότι εύκολα φαίνεται όντως ανήκουν σε συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, έθεσαν το θέμα του «διοικητικού εξαμβλώματος»(όπως το αναφέρει ο συντάκτης) και ζήτησαν τον διαχωρισμό του Δήμου σύμφωνα με την λογική και την ρεαλιστική πραγματικότητα.

Και αν θέλετε την άποψη μου καλά έκαναν. Όμως παρακάτω ο συντάκτης μας λέει πως αυτή η κίνηση δεν έχει να κάνει με την μελλοντική πολιτική πορεία των στελεχών που συμμετείχαν, μιας και αυτή είναι προδιαγεγραμμένη. Σχήμα οξύμωρο που γεννά τεράστιες λογικές απορίες. Δηλαδή αυτά τα στελέχη είναι μεν ευχαριστημένα με την παράταξη τους , αλλά κάνουν και την κίνηση επειδή θεωρούν πως έτσι πρέπει να γίνει. Και αν η κίνηση «τους κάτσει»? Ξεχνάνε το που ανήκαν και προχωρούν μπροστά ή ακυρώνουν αυτό που τόσο επιζητούσαν και επιστρέφουν στην προηγούμενη κατάσταση? Κάτι δεν ακούγεται καλά σε όλο αυτό, δεν νομίζετε? Μπερδευτήκαμε λίγο……….

Πάμε παρακάτω. Αυτή την κίνηση την κάνουν αυτά τα στελέχη επειδή έτσι πρέπει και επειδή το ζητά η τοπική κοινωνία. Γιατί λοιπόν αν κάποιος αναφέρει το ότι αυτή η κίνηση υπάρχει διακατέχεται από πανικό και γιατί δεν του βγαίνουν τα κουκιά και δεν συμβαίνει το ίδιο με αυτούς που διοργανώνουν και συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση? Διακατέχονται από πανικό μιας και βλέπουν πως ο νυν Δήμαρχος πάει για νένα εκλογική νίκη? Δεν το λέω εγώ. Απλά προσπαθώ να εξηγήσω τις καταστάσεις με τον τρόπο που τις εξηγούν αυτοί.

Πάμε παρακάτω. Αυτή την κίνηση αυτά τα συγκεκριμένα στελέχη γιατί άραγε την κάνουν τώρα και δεν την έκαναν στο παρελθόν? Ας πούμε πριν 3-4 χρόνια? Τότε δεν υπήρχαν τα προβλήματα που τώρα περιγράφονται ή απλά δεν είχαν τόσο σημασία μιας και τότε κατείχαν  την εξουσία? Γιατί δεν μπορεί κάποιος λογικά να ισχυριστεί πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο που διοικεί η νέα Δημοτική αρχή. Προφανώς προϋπήρχαν αλλά μάλλον είχαν αναβληθεί για το μέλλον, όταν τα πράγματα διαφοροποιηθούν.

Επίσης θα ήθελα να γράψω πως τελικά οι μόνοι που δεν συμμετείχαν σε αυτή την συγκέντρωση αλλά και στην εν γένει κίνηση είναι ο νυν Δήμαρχος και τα στελέχη του( ας με διαψεύσουν αυτοί που έχουν ενημέρωση εκ των έσω και όχι εκ του προχείρου όπως εγώ). Άρα με βάση την συλλογιστική του συντάκτη είναι ο μόνος που δεν είναι σε πανικό, μιας και όπως μαθαίνω ετοιμάζει και αρκετά έργα για αυτές τις περιοχές, δείχνοντας πως θεωρεί τον Δήμο ενιαίο και αδιαίρετο και πως δεν του έχει περάσει καν η ιδέα πιθανού διαχωρισμού.

Κλείνοντας θα ήθελα να υποβάλλω ένα σαφές ερώτημα τόσο στον συντάκτη(μιας και δεν μας το ξεκαθαρίζει) αλλά και στο site συνολικά: Εσείς είστε υπέρ η κατά στο να διαχωριστεί αυτό το διοικητικό εξάμβλωμα(όπως εσείς το αποκαλείται στο κείμενο σας) που λέγεται Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού? Γιατί εγώ σαν άτομο δηλώνω, όπως το έκανα και στο παρελθόν, πως ναι είμαι υπέρ γιατί θεωρώ πως αυτό το τερατούργημα που γεννήθηκε στα κομματικά γραφεία για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην περιοχή μας. Απλά ,ντόμπρα και επιγραμματικά χωρίς φτιασίδια……. Εσείς θα τοποθετηθείτε με σαφήνεια ή θα συνεχίσετε να είσαστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα? Θα πάρετε σαφή θέση ή δεν θέλετε να στεναχωρήσετε τους μεν που παλεύουν και τους δε που μένουν πίσω και αναμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα, στηρίζοντας τον μεν με την ελπίδα όμως πως θα αποτύχει δε?

Υ.Γ Μέχρι να απαντήσετε επιτρέψτε μου να συνεχίσω με τις φυσιοδιφικές μου αναζητήσεις, αμπελοφιλοσοφώντας και κρίνοντας τα γεγονότα με ένα διαφορετικό τρόπο, που ενδεχομένως δεν αντιλαμβάνεστε και δεν σας αδικώ για αυτό.

Ζαφείρης Στέφανος

(Φυσιοδίφης-Αμπελοφιλόσοφος)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button