ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης αναζητά εταίρο για συγκυβέρνηση-Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τα οποία επανέρχονται κάθε τόσο στην επικαιρότητα, καθώς οι μετρήσεις  δείχνουν  την δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης, εμφανίζουν παράλληλα   το Μέγαρο Μαξίμου να  προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα μέσα από την διαδικασία αναζήτησης κυβερνητικού εταίρου.

Καθώς μάλιστα η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική  και άρα μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει στην χώρα να στηθούν και πάλι κάλπες ο πρωθυπουργός θέλει να έχει έτοιμο τον κυβερνητικό του εταίρο δεδομένου ότι θέμα αυτοδυναμίας δεν υπάρχει πια.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κρύβουν την συμπάθεια τους στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέδρου και οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι υπογείως δίνουν τον δικό τους αγώνα για να τον στηρίξουν στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Πολλοί μάλιστα ερμηνεύουν την επίθεση που έκανε ο πρωθυπουργός στην Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ  την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή ως ένδειξη ότι πλέον δεν περιμένει τίποτα …καλό από την πρόεδρο του Κινήματος.

Το γεγονός ότι ,  παρομοίασε την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με τον Αλέξη Τσίπρα και έφτασε στο σημείο να της πει ότι… έπειτα από την ομιλία της, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε  ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι  δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ όσο στο τιμόνι του κόμματος είναι η Φώφη Γεννηματά.

ΟΙ πληροφορίες λένε μάλιστα ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «ξεγράψει» τη Φώφη Γεννηματά,  δεδομένου ότι πιστεύει ότι πολύ δύσκολα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  θα συμπορευθεί μαζί του  σε μια κυβέρνηση συνεργασίας .

Οι άνθρωποι  του πρωθυπουργού θεωρούν  μάλιστα ότι πιο εύκολο είναι  την συγκεκριμένη στιγμή  να  υπάρξει  συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ  για μια κυβέρνησης μειοψηφίας έπειτα από εκλογές απλής αναλογικής , παρά το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη .

Γι αυτό ακριβώς τον λόγο κυβερνητικοί παράγοντες επιχειρούν  με έμμεσο τρόπο να αποδημήσουν το προφίλ της  Φώφης Γεννηματά  προκειμένου στα εσωκομματικές εκλογές να αναδειχθεί το άστρο του  εκλεκτού Ανδρέα Λοβέρδου.

ΠΗΓΗ:eretikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button