ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

13/04/1924-13/04/2021,97 χρόνια είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ

97 χρόνια πριν στις 13 Απρίλη του 1924 σε ένα κατάστημα Αθλητικών ειδών στην οδό Βερανζέρου ξεκίνησε το πιο όμορφο “αναρχικό” ποδοσφαιρικό παραμύθι του κόσμου η ΑΕΚ ,που έμελλε να εξελιχθεί πολύ σύντομα στην επίσημη αγαπημένη εκατομμυρίων Ελλήνων που στο όνομα και στα μηνύματα της αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν τα δικά τους πιστεύω και τα δικά τους ιδεώδη. Η ΑΕΚ της προσφυγιάς, η ΑΕΚ της φτωχολογιάς. η ΑΕΚ των αδικημένων και μη προνομιούχων.

Τα χρόνια πέρασαν και η ΑΕΚ μεγάλωσε. Πάντα εξέφραζε το διαφορετικό στα ποδοσφαιρικά πράγματα, πάντα έδειχνε να βαδίζει έναν άλλο ρομαντικό δρόμο από τις κοινές συνηθισμένες ομάδες. Απόψεις και ιδέες πολύ μπροστά από την εποχή, θέσεις ασυνήθιστα πολιτικοποιημένες και συμμετοχή σε ακραίες δυναμικές αξιοθαύμαστες ενέργειες ,όπως εκείνη την πορεία ειρήνης στο Βελιγράδι ,όταν οι βόμβες του ΝΑΤΟ σφύριζαν δαιμονισμένα σκορπώντας τον θάνατο. Η ΑΕΚ της παρέμβασης και της άποψης.

Σήμερα γιορτάζοντας τα 97 χρόνια μιας πολύτιμης αξεπέραστης Ιστορίας η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά στην ολοκλήρωση ενός ονείρου που θα σηματοδοτήσει μια νέα αναγεννημένη πορεία και θα απογειώσει το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. Η Αγιά Σοφιά, εκείνο που μέχρι πριν λίγα χρόνια ακούγονταν σαν ανέκδοτο είναι εδώ. Και μαζί με αυτήν σαν σε σειρά χιλιάδες ΑΕΚτζήδες που χάθηκαν περιμένοντας να μπουν στο ναό του ονείρου τους.

Χρόνια πολλά ΑΕΚ. Χρόνια πολλά μεγάλη τρέλα των παιδικών μας χρόνων, της εφηβείας μας, των νιάτων μας, της μέσης ηλικίας μας και ελπίζουμε και των γηρατειών μας. Χρόνια πολλά όμορφη, μοναδική μας τρέλα!!!!

Ζαφείρης Στέφανος

(περιμένοντας την 5-6-7!)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button