ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κρίσιμο να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης Λιγνάδη»

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τις έρευνες στο σπίτι του υπόδικου και προφυλακισθέντος πλέον Δημήτρη Λιγνάδη φέρνει στο φως ένα πραγματικά περίεργο εύρημα με την τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σημειώνει πως είναι «κρίσιμο να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης».Ακολουθήστε μας στο Google news 

Ένα πραγματικά περίεργο εύρημα από τις έρευνες στο σπίτι του υπόδικου και προφυλακισθέντος πλέον Δημήτρη Λιγνάδη, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μια επιστολή-καταγγελία κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247, η επιστολή είναι ανυπόγραφη, ιδιόγραφη, χωρίς ημερομηνία και απευθύνεται στον «Κο Πρόεδρο», καταγγέλλοντας ερωτικές ιστορίες του σκηνοθέτη με μαθήτριες του Αρσάκειου.

Μια ανώνυμη επιστολή, που από τα συμφραζόμενα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι απευθύνεται στον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γ. Μπαμπινιώτη.

«Η αποκάλυψη καταδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο παραλείψεις τόσο της αστυνομικής όσο και της εισαγγελικής έρευνας της υπόθεσης. Από τη μια καθυστερήσεις (με άνωθεν εντολές;) όσον αφορά την έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, από την άλλη, πλήρης παραγνώριση της σημασίας της ”υπόθεσης Αρσάκειο” στην ευρύτερη ”υπόθεση Λιγνάδη”», σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.about:blank

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε δηλώσει κατά την απολογία του ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, είχε εργαστεί στο Αρσάκειο από το 1993 έως το 2001 και στη συνέχεια πήγε στο Κολέγιο Αθηνών.

Η ιστοσελίδα απευθύνθηκε στον Γιώργο Μπαμπινιώτη για να ζητήσει απαντήσεις για πολλαπλά ερωτήματα όπως γιατί ένας φάκελος από το γραφείο του προέδρου της Φιλεπαιδευτικής Εταιρείας βρέθηκε στην κατοχή του Δ. Λιγνάδη, ενώ περιέχει καταγγελία για το πρόσωπό του.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, στην απάντησή του, επέμεινε πως δεν έχει λάβει ποτέ καμία καταγγελία που να αφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ κατηγορεί την δημοσιογράφο και την ιστοσελίδα ότι επιχειρεί να συνδέσει την επιστολή αυτή με το πρόσωπό του.

Χαρακτηρίζει τη σύνδεση αυτή ως «παντελώς αναληθή» και προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση Λιγνάδη έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο είναι κρίσιμο να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της και να έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και όσοι επί δεκαετίες, αν μη τι άλλο, κάλυπταν την εγκληματική συμπεριφορά του σε βάρος νέων, ακόμη και ανήλικων παιδιών, ακόμη και εντός ενός από τα ”καλύτερα” ιδιωτικά σχολεία της χώρας» σημειώνει η Σία Αναγνωστοπούλου.


Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, μέσα στη δίνη του σκανδάλου Λιγνάδη, 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού είχαν στείλει επιστολή στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είχε αντιδράσει και τότε με μια ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους. 

Πηγή:www.efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button