ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάσχα με αυστηρούς ελέγχους και μπλόκα στα διόδια

Εντατικοί αναμένονται να είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τις ημέρες του Πάσχα θα υπάρξει αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Αστυνομία για τους ελέγχους που θα γίνονται στους δρόμους. «Η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα. Καλώ τους συμπολίτες μας να τηρήσουν τα μέτρα προς όφελος όλων και για να πάμε στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε», πρόσθεσε.

«Θα υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο και θα υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι στις εξόδους», είπε χαρακτηριστικά η κ.Πελώνη, προαναγγέλλοντας μπλόκα στα διόδια. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβερνηση με το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος έχει δώσει ορατότητα και προοπτική στην κοινωνία και ζητά τη συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια.

Συνωστισμός και εκκλησίες

Η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε επίσης πως θα διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων στους εξωτερικούς χώρους των Ναών τις ημέρες του Πάσχα και ποιους θα αφορούν οι κυρώσεις εκείνων που θα τα παραβιάσουν. «Όλα τα μέτρα θα εξειδικευθούν τις επόμενες ημέρες και με υπουργικές αποφάσεις και με σχετικές ανακοινώσεις. Προφανώς θα γίνονται έλεγχοι και κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα», απάντησε.

Για τους πιθανούς συνωστισμούς την Ανάσταση γύρω από τους Ναούς και πως θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, η κα Πελώνη απάντησε πως «δίνουμε ορατότητα και προοπτική» και πως η κοινωνία έχει εύλογη κόπωση.

«Ζητάμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν να είναι ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι κάθε πολίτη», συμπλήρωσε ενώ δήλωσε πως τα ωράρια των λειτουργιών θα είναι κοντά σε αυτά που ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος και πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εστίαση και SMS

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κατάργησης των μηνυμάτων στο 13033 με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, είπε πως «είναι πρόωρο αυτό που ρωτάτε» και συμπλήρωσε πως θα εξειδικευθούν πρώτα τα μέτρα για το Πάσχα και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και για αυτή τη δραστηριότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις επιχειρηματιών της εστίασης ότι πρώτα θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους και μετά θα ακολουθήσει η χρηματοδότησή τους, η κα Πελώνη απάντησε πως η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά για τους στηρίξει από την αρχή της πανδημίας και «προσβλέπουμε ότι εντός Μαΐου θα γίνουν και οι πληρωμές για τη σχετική επιχορήγηση».

www.topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button