ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Online παιχνίδι από μαθητές για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Οι μαθητές του 2oυ δημοτικού σχολείου Παπάγου, με αφορμή τη φετινή επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έφτιαξαν ένα online παιχνίδι γνώσεων, συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στις εορταστικές δράσεις που διεξάγονται τιμής ένεκεν σε όλη τη χώρα.

Για να παίξεις το παιχνίδι, πάτησε εδώ και επίλεξε την τάξη του παιδιού, για να μεταβείς στο αντίστοιχο επίπεδο δυσκολίας ερωτήσεων.

Η ιδέα της δημιουργίας του παιχνιδιού ανήκει στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όπου, με τη δημιουργική σύμπραξη των μαθητών με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδια και σκετς, έφτιαξαν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι 15 ερωτήσεων που αφορά όλα τα παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια, καθώς περιέχει πλούσιο υλικό και γνώσεις για μικρούς και μεγάλους! Όπως αναφέρεται στο κείμενο παρουσίασης του παιχνιδιού: «Τα παιδιά καλούνται να δουν ένα σύντομο βίντεο, να ακούσουν ένα τραγούδι ή ποίημα, ή να δουν ένα θεατρικό σκετς και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μία ερώτηση. Μπορούν να λαμβάνουν και τη δική σας βοήθεια για να απαντήσουν. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και δε μας ενδιαφέρουν οι σωστές απαντήσεις. Το σημαντικό είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τη σημασία της θυσίας και του αγώνα των εθνικών ηρώων μας για την απελευθέρωση της χώρας μέσα από το παιχνίδι.»

www.enlefko.fm

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button