ΩΡΩΠΟΣ

Ωρωπός(και όχι μόνο)!Που θα φάνε, τι θα πιούνε εκατοντάδες επισκέπτες? Παραλογισμού συνέχεια……

Μια δύσκολη επίπονη και πρωτόγνωρη περίοδος δείχνει αν όχι να φτάνει στο τέλος της, τουλάχιστον να οδηγείται σε εκτόνωση(ελπίζουμε όχι προσωρινή). Με το Πάσχα προ των πυλών και με την χαμένη εδώ και καιρό υπομονή οι πολίτες ψάχνουν τρόπο να δραπετεύσουν από τις πόλεις αναζητώντας έστω και για λίγο στιγμές μιας χαμένης κανονικότητας που την θεωρούσαν δεδομένη και που ενδεχομένως όταν την είχαν δεν την εκτιμούσαν ανάλογα.

Μέσα σε αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση και με το δεδομένο της απαγόρευσης του «ονείρου» που είχε τον τίτλο «Πάσχα στο χωριό» είναι απόλυτα βέβαιο πως θα έχουμε «επέλαση» χιλιάδων ανθρώπων προς τα παραλιακά κυρίως μέρη της Αττικής. Χιλιάδες άνθρωποι που θα αναζητήσουν μια ανάσα ελευθερίας σε συνδυασμό με  μια σταγόνα παραδοσιακού εορτασμού της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Εδώ λοιπόν έχουμε μια απόφαση που τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις τις λαμβάνουν σκεπτόμενοι λογικά και υπεύθυνα ή απλά δίνουν μια εντολή για τους δικούς τους λόγους(που δεν θα τους κατανοήσουμε ποτέ) αδιαφορώντας για τα αυτονόητα και μη λαμβάνοντας υπ όψιν το «χάος» που θα προκαλέσουν.

Αποφάσισαν λοιπόν να στείλουν όλο αυτό τον κόσμο σε ένα «ταξίδι» χωρίς τα αυτονόητα. Χωρίς να έχει την δυνατότητα να κάτσει σαν άνθρωπος να φάει ή να απολαύσει έναν καφέ δίπλα στην θάλασσα. Και μην μου πείτε πως τι να κάνουμε, πανδημία έχουμε. Γιατί αυτό θα ίσχυε αν δεν ερχόταν τρεις μέρες μετά το άνοιγμα της εστίασης. Τρεις μέρες μετά…… Τόσο απλό λοιπόν. Γιατί Τρίτη του Πάσχα και όχι Μεγάλη Πέμπτη? Τόσο απλό και τόσο ανθρώπινο.

Αφού είναι δεδομένη η μετακίνηση. Αφού είναι δεδομένος ο συνωστισμός σε παραλίες, παγκάκια, τοιχία και όπου αλλού υπάρχει «τρόπος καθίσματος» και αφού επίσης είναι δεδομένη η εξάντληση της υπομονής αλλά και της οικονομικής αντοχής δεκάδων επιχειρηματιών εστίασης, γιατί να μην ανοίξει με τα αυστηρά και δικαιολογημένα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από την Τρίτη του Πάσχα η εστίαση από σήμερα και γιατί να μην δοθεί η δυνατότητα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους επιχειρηματίες να έχουν μια ανθρώπινη και σωστή εξυπηρέτηση, με ανάλογα αποτελέσματα και όσο αφορά την περιποίηση αλλά και όσο αφορά μια μικρή οικονομική ανάσα που τόσο αναμένεται «ως μάνα εξ ουρανού»?

Αφού έτσι και αλλιώς θα γίνει το άνοιγμα σε τρία εικοσιτετράωρα, δεν θα ήταν απόλυτα λογικό να γίνει τώρα, μέσα στην Μεγάλη Βδομάδα? Εκτός αν ο ιός μεταδίδεται μέσα στα Άγια Πάθη και μετά θα ατονήσει και δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα…….

Μια ακόμα «αστεία» απόφαση που έρχεται σαν συνέχεια μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής που ποτέ δεν είχε ούτε συνέχεια ούτε συνάφεια και που ποτέ δεν ήταν σε σύνδεση με την πραγματικότητα. Μιας πολιτικής που βασίστηκε σε απαγορεύσεις και σε κατασταλτικά μέτρα και που ποτέ δεν μπόρεσε να δώσεις λύσεις αλλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, παρά τα αντιθέτων εμφανιζόμενα στις δημοσκοπήσεις των ημετέρων.

Παρόλες αυτές τις αντιξοότητες, οι επιχειρηματίες της εστίασης στην περιοχή του Ωρωπού είναι έτοιμοι με τα πενιχρά μέσα που τους επιτρέπονται( παραλαβή  από το κατάστημα η delivery) να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες και να προσφέρουν τα προϊόντα τους με υπευθυνότητα και προθυμία ,όπως άλλωστε το έκαναν πάντα και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον(με καλύτερες συνθήκες ελπίζουμε).

Θεωρούμε πως με υπομονή και με αυστηρή τήρηση των μέτρων μπορεί ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες ο επισκέπτης να απολαύσει την διαμονή του στον υπέροχο Ωρωπό και να «αποθηκεύσει» ενέργεια και καλή διάθεση αναμένοντας με προσμονή και ελπίδα το επερχόμενο καλοκαίρι να του δώσει πίσω έστω λίγα από εκείνα που αυτός ο πρωτοφανής ιός του έχει στερήσει εδώ και ένα και πλέον έτος.

Ευχόμαστε για όλους και για όλες σας Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Ζαφείρης Στέφανος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button