ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικεφαλής οικονομικού γραφείου Μητσοτάκη: Όποιος κάνει διδακτορικό δεν έχει όρεξη για δουλειά (Video)

«Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».https://c8380a01eea1b2fb176b2886908ff5ea.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Σε αυτή την απίστευτη δήλωση προέβη ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργούΑλέξης Πατέλης.

Σε συνέντευξή του στο ImpacTalk ο κ. Πατέλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του, όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά. Το διδακτορικό απαιτεί μια αφοσίωση, αν θες να το κάνεις καλά, 4,5,6 χρόνια, στην πιο παραγωγική σου ηλικία, οπότε είναι κάτι το οποίο ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου.»

Και όλα αυτά, τη στιγμή που λόγω και της κρίσης του κορωνοϊού επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα η συζήτηση για το περίφημο «brain drain», την «έξοδο» από την Ελλάδα νέων επιστημόνων που ενδέχεται να γνωρίσει νέα κλιμάκωση λόγω των αναταράξεων στην οικονομία.

Μετά την κατακραυγή, ο Αλέξης Πατέλης ζήτησε συγγνώμη για την αναφορά του αυτή.

www.topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button