ΩΡΩΠΟΣ

Δήμος Ωρωπού. Εμμονές, επιμονές και υπεροπτικοί τοπικισμοί

Δεν θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποιοι το «όποιο τους πόστο» και τον τρόπο που το διαχειρίζονται προκειμένου να δώσουν την εικόνα του υπεράνω και του μοναδικού που νοιάζεται. Δεν θα το ήθελα γιατί πραγματικά όποτε το κάνω «ξεσηκώνονται» όλοι αυτοί τους οποίους «φωτογραφίζω» πιο πάνω, και συνεπικουρούμενοι και από άλλους υπερβολικά ανησυχούν τες για τον τόπο, μου επιτίθενται χαρακτηρίζοντας με και κατατάσσοντας με. Δυστυχώς όμως αν και γέρασα μυαλό δεν μπόρεσα να βάλω. Όταν διαβάζω παράλογα, και όταν τυχαίνει να γνωρίζω και κάποια πράγματα παραπάνω με πιάνει «φαγούρα», παλιά να γράψω στο χαρτί και τώρα να πληκτρολογήσω τις απόψεις και τις σκέψεις μου.

Διάβασα λοιπόν την ανακοίνωση του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας και πραγματικά θα ήθελα να «καταθέσω» τα όσα εγώ αντιλαμβάνομαι και τα όσα εγώ καταλαβαίνω.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι της Ιπποκράτειου με υπεροψία και με μηδενισμό των πάντων προβαίνουν σε δηλώσεις που πραγματικά δεν ταιριάζουν σε Σύλλογο και στα όσα η δράση του καλύπτει. Τι λένε λοιπόν οι αγαπητοί κύριοι από τα «ψηλά»?

Ούτε λίγο ούτε πολύ διαγράφουν τις όποιες κινήσεις και ενέργειές έχουν κάνει και η νυν αλλά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και μας ενημερώνουν με στόμφο πως οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και αφορούν τον καθαρισμό και την αντιπυρική θωράκιση της Ιπποκράτειου Πολιτείας έγιναν με προσπάθειες και με ενέργειες μόνο του Συνεταιρισμού που με την επιμονή του «ώθησε» την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των καθαρισμών με βάση αποκλειστικά την δικιά τους μελέτη και χωρίς την συμμετοχή κανενός άλλου (Δήμος Ωρωπού και Περιφέρεια).

Και λένε και άλλα. Λένε ας πούμε πως οι εργασίες γίνονται επειδή η Ιπποκράτειος αποτελεί συνέχεια της περιοχής του Τατοίου και έτσι θα προστατευτεί το Project Βασιλικά κτήματα, πως με δικιές του ενέργειες κινητοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της Μήδειας, ο Στρατός η  ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική, όπως επίσης πως είναι σύνηθες φαινόμενο ο Δήμος να οικειοποιείται την δικά τους δουλειά και τις δικές τους παρεμβάσεις.

Εντυπωσιακά όλα αυτά. Να ήταν και πραγματικά θα ήταν ακόμα εντυπωσιακότερα. Εννοείτε πως ο ρόλος του εν λόγω Συνεταιρισμού εξαντλείται σε εμμονές και σε συνεχείς καταγγελτικές ανακοινώσεις που περιστρέφονται γύρω από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών του Συνεταιρισμού και μόνο. Και φυσικά αυτό δεν είναι κατά ανάγκη κακό. Το αντίθετο μάλιστα .Συνεταιρισμός είναι τα μέλη του θέλει να υποστηρίξει. Εμείς οι άλλοι όμως τι φταίμε?

Εννοείτε πως με ενέργειες του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου που εξάντλησε κάθε μέτρο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση ξεκίνησαν οι διαδικασίες και συντελείται αυτή την στιγμή ένα μεγάλο έργο που θα αποδειχθεί σωτήριο για το θέρος που έρχεται. Εννοείτε πως ο Συνεταιρισμός δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εκδώσει κάποιες ανακοινώσεις.Εννοείτε πως κατά την διάρκεια της πρωτοφανούς καταιγίδας Μήδεια ο Δημοτικός μηχανισμός ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο και έδωσε τις κατευθύνσεις για να αποκατασταθούν οι κανονικές συνθήκες ζωής.

Τα όσα θέλουν να πιστεύουν οι διοικούντες τον Συνεταιρισμό και τα όσα μεταφέρουν με τις ανακοινώσεις τους σαφώς αποτελούν  την δικιά τους πραγματικότητα. Την σεβόμαστε απόλυτα, αλλά ας μας επιτρέψουν να μην την αποδεχτούμε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να καταθέσουμε και μια πληροφορία που έχουμε εδώ και αρκετό καιρό. Όπως μάθαμε λοιπόν σε συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου προς την διοίκηση του Συνεταιρισμού να δοθεί λίστα με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων της Ιπποκράτειου Πολιτείας προκειμένου να τους αποσταλούν εγκαίρως επιστολές για τον απαραίτητο καθαρισμό τους στα πλαίσια τις απαραίτητης και επείγουσας ανάγκης πυροπροστασίας, ο Συνεταιρισμός με διάφορες αιτιάσεις αρνήθηκε να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η σχετική πληροφορία αληθεύει πως συνάδει με το υπερβολικό ενδιαφέρον που δείχνει ο Συνεταιρισμός για τα της ασφαλείας της Ιπποκράτειου? Άραγε αυτό το κομμάτι-του καθαρισμού των οικοπέδων- δεν ήταν το ίδιο σοβαρό?

Έχω ξαναγράψει πως η επιλογή του τόπου κατοικίας του καθενός, όπως και τα όποια θετικά ή αρνητικά την συνοδεύουν είναι στην διακριτική του ευχέρεια και είναι μια απόφαση που είναι όλη δικιά του. Η Διαμονή στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει πάρα πολλά θετικά, έχει βεβαίως και αρνητικά. Δεν είναι και τόσο λογικό να κρατούν οι ιθύνοντες του Συνεταιρισμού τα θετικά για λογαριασμό τους και να κοινοποιούν και να μοιράζουν τα προβλήματα τους, έχοντας μάλιστα την απαίτηση να λυθούν με τον τρόπο που αυτοί προτείνουν. Εκτός αν στις όποιες κινήσεις τους επηρεάζονται από το ότι κατοικούν «ψηλά»!

Ζαφείρης Στέφανος

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Καλό είναι να μην ταυτίζετε τους κατοίκους της Ιπποκρατείου με τον συνεταιρισμό. Πολλοί από εμάς δεν είμαστε καν μέλη ενώ υπάρχει μεγάλη αντίδραση των κατοίκων σε ενέργειες τους όπως την αυθαίρετη ενέργεια τους για την κατάργηση των κεραιών τηλεπικοινωνιών στον οικισμό. Γενικά έχουν δει στον εαυτό τους τον ρόλο του τσιφλικά της περιοχής. Πλέον δεν έχουν αρμοδιότητες υλοποίησης έργων και περιορίζονται σε ρόλο εταιρίας real estate διαχείρισης των όποιων οικοπέδων είναι ακόμα ιδιοκτήτες. Το πρόσφατο μεγάλο μένος κατά της δημοτικής αρχής έχει εξήγηση. Απαιτούν ο δήμος να τους χαρίσει 24 μεγάλα οικόπεδα που διεκδικούν, ενώ το κτηματολόγιο στην πρώτη ανάρτηση τα έχει καταγράψει σαν δημοτική περιουσία. Έχουν άγχος για την απόφαση της επιτροπής ενστάσεων και έχουν την παράλογη απαίτηση να τους χαριστούν. Αν είναι δυνατόν όποια δημοτική αρχή θα τολμούσε να το κάνει θα έκλεινε ταυτόχρονα σουίτα στον Κορυδαλλό

    1. Αγαπητέ φίλε δεσμεύομαι να ελέγξω αυτό που καταθέτεις και πολύ σύντομα να δημοσιοποιήσω το αποτέλεσμα της έρευνας μου, γιατί αυτό που καταγγέλεις είναι πραγματικά πολύ σοβαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button