ΩΡΩΠΟΣ

Αλήθεια πόσο «αθώα» είναι η προσπάθεια υποτίμησης του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη?

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ξανά με τα της Ιπποκράτειου Πολιτείας και τους σωτήρες του τόπου που αυτόκλητα κατ’ επιλογήν και με ιδιαίτερη υπεροψία διεκδικούν δήθεν-όπως αποδεικνύεται- το κοινό καλό. Τα μηνύματα που έχω πάρει άλλωστε από κατοίκους της Ιπποκράτειου Πολιτείας έχουν επαληθεύσει τα όσα ήδη γνώριζα και μου έχουν ανοίξει και νέα πεδία αναζητήσεων μιας και με πληροφόρησαν για πολύ σημαντικές καταστάσεις που οι γνωστοί άγνωστοι διακινούν στο παρασκήνιο, επιδιώκοντας να κερδίσουν το λιγότερο «περίεργα» ζητήματα.

Όμως σήμερα η παρέμβαση γνωστού δημοσιογράφου της περιοχής και ο χαρακτηρισμός που αποδίδει στο Enimerosi 360 και σε μένα προσωπικά με αναγκάζει να γράψω δυο λόγια τόσο για να αποσαφηνίσω για όποιον δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύω και πιστεύω όσο και για να απαντήσω σε όσους δεν ανέχονται τελικά κάποιοι να μην «μασάνε» και να γράφουν την άποψη τους με ευθύτητα και με υπογραφή.

Ξεκινάω λοιπόν παίρνοντας ακριβώς την φράση του γνωστού δημοσιογράφου: «Δεν ξέρω, όπως τους κατηγορούν τα ΜΜΕ, προσκείμενα προς τη δημοτική Αρχή, αν οι εκπρόσωποι της Ιπποκράτειου Πολιτείας έχουν εμμονές η είναι τοπικιστές η σωβινιστές. Ποσώς ενδιαφέρει.»

Μια φράση που λέει πολλά. Αφενός εκφράζει την αγανάκτηση κάποιων που υπάρχουν διαδικτυακές σελίδες που καταγράφουν απόψεις πολιτικές και τεκμηριωμένες με γνώμονα τα όσα πιστεύουν και όχι κατευθυνόμενα και κατόπιν εντολών. Αυτό επειδή ακριβώς δεν αρέσει το αντιστρέφουν και τα «βαφτίζουν» προσκείμενα στην Δημοτική Αρχή. Από που άραγε προκύπτει αυτή η τοποθέτηση? Κατ’ αντιστοιχία όποιος διαβάσει την τοποθέτηση του δημοσιογράφου, ό οποίος αποκαλεί τον Δήμαρχο Ωρωπού(εκλεγμένο με μεγάλη πλειοψηφία από τον λαό του Ωρωπού) Γιωργάκη, θίγοντας κατάφορα τόσο όσους τον εξέλεξαν αλλά και όλους τους πολίτες του Ωρωπού, γιατί να μην υποθέσει πως η δικιά του δήλωση είναι κατευθυνόμενη από κάποιους άλλους που προφανώς θέλουν να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο και να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα, είναι τίτλος τιμής και δεν χαρίζεται, κερδίζεται στον εκλογικό  στίβο με κριτή πάντα τον λαό της περιοχής. Το να υποτιμά κάποιος τον όποιον Δήμαρχο χαρακτηρίζοντας τον υποκοριστικά είναι μια πράξη μείωσης του κάθε πολίτη του Ωρωπού. Ιδιαίτερα όταν αυτή η υποτίμηση έρχεται για ένα θέμα τόσο σοβαρό και τόσο σημαντικό για την δημόσια ασφάλεια. Εκτός και αν γνωρίζει ο Δημοσιογράφος πως ο νυν Δήμαρχος επειδή ακριβώς είναι πολύ καλό παιδί-γι’ αυτό και έχουμε το δικαίωμα και μπορούμε κάποιοι από παλιά να τον αποκαλούμε Γιωργάκη-θα προσπεράσει την ευθεία αυτή προσβολή. Λυπάμαι αγαπητέ Δημοσιογράφε αλλά με την χρήση αυτής της υποκοριστικής έκφρασης και μάλιστα στην επικεφαλίδα, διαπράξατε μέγιστο unfair τόσο απέναντι στον Δήμαρχο-ως έννοια- όσο και ως προς τους πολίτες αυτού του τόπου.

Πάμε παρακάτω. Το Enimerosi 360 αγαπητέ δημοσιογράφε δεν έχει ανάγκη από κηδεμόνες και από κινητήριους μοχλούς. Έχει κινητήριο μοχλό την «τρέλα μας» και το μεράκι μας για το γράψιμο. Έχει πηγή έμπνευσης τα πιστεύω και τις αρχές μας και καταγράφει ανόθευτα, ρεαλιστικά και κυρίως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ-ποτέ δεν χαρακτηρίσαμε τους εαυτούς μας δημοσιογράφους, αμπελοφιλόσοφοι είμαστε-τα όσα υποπίπτουν στην αντίληψη μας. Έχει τέλος  συγκεκριμένη θεματολογία και συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Καταγράφει την πραγματικότητα με τον δικό μας ιδιότυπο τρόπο. To «motto» μας παραμένει το ίδιο εδώ και δεκαετίες και είναι το παρακάτω: «Μερικές από τις ιδέες που θα διαβάσετε εδώ φαίνονται ή και είναι ανεφάρμοστες. Όταν όμως το εφαρμοσμένο σε απωθεί, το ανεφάρμοστο σε λυτρώνει». Δεν περιμένουμε ούτε να το αντιληφθείτε, ούτε να το εφαρμόσετε. Άλλωστε εσύ αφού δηλώνεις και είσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, δεν δικαιούσαι να λες για προσκείμενους και για κατευθύνσεις, μιας και όλοι γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των δημοσιογράφων γράφει προσαρμοσμένη στα όσα τις επιβάλλονται από τον κάθε φορά εντολέα της. Δεν το λέω για κατηγορία και είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Αντιθέτως εμείς οι ερασιτέχνες έχουμε το δικαίωμα να γράφουμε για την «πάρτη» μας.

Τώρα όσο αφορά το κομμάτι που αναφέρεστε στην δυναμική και στην παρεμβατική ικανότητα των εκπροσώπων  του Συνεταιρισμού- και όχι των κατοίκων- της Ιπποκράτειου Πολιτείας, έχω θέσει ήδη ένα ερώτημα για την άρνηση να παραδώσουν τις διευθύνσεις των κατόχων των οικοπέδων προκειμένου να τους αποσταλούν τα επείγοντα σημειώματα για  να προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους ενόψει του θέρους και του κινδύνου της πυρκαγιάς και απάντηση δεν έχω πάρει.

Συνεχίζω. Μου έχει καταγγελθεί επώνυμα από κατοίκους της Ιπποκράτειου Πολιτείας, μια το λιγότερη «περίεργη» ιστορία με κάποια μεγάλα οικόπεδα. Υπάρχει απάντηση από την πλευρά του Συνεταιρισμού? Υπάρχει τέτοιο ζήτημα και αν ναι μήπως είναι η αφορμή αυτής της μεγάλης επίθεσης που καθημερινά κάποιοι κάνουν εναντίον του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά? Το σταματώ και αυτό εδώ……..

Έχω πολλά ζητήματα ακόμα να θέσω πάνω στο θέμα αλλά θα περιμένω απαντήσεις.

Θα σταματήσω εδώ μιας και έχει γίνει πιστεύω κατανοητό το πόσο έωλος και μη πραγματικός είναι ο χαρακτηρισμός του  «προσκείμενος» που ο φίλος δημοσιογράφος μου απέδωσε. Του επιστρέφω χωρίς καμιά κακία τον χαρακτηρισμό και τον καλώ πριν αποδίδει να ενημερώνεται καλύτερα και πριν εξάρει να είναι απόλυτα σίγουρος για τις προθέσεις αυτών που αποθεώνει. Και όλα αυτά τα λέω ταπεινά και χωρίς καμιά διάθεση να θίξω τον οποιοδήποτε. Έτσι και αλλιώς η Ιστορία θα δείξει ποιος έχει δίκιο, ποιος κατευθύνεται και ποιος επιχειρεί να κατευθύνει.

Ζαφείρης Στέφανος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button