ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών τμημάτων σε Βόρεια και Ανατολική Αττική

Το απόγευμα της  περασμένης Πέμπτης 13/05/2021 η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες έξι μελών σπείρας που εξαρθρώθηκε, αφού είχε προλάβει να κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 32 «εισβολές» σε σπίτια και είχε αποκομίσει το ασύλληπτο ποσό των 250.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εισβολής σε σπίτι δύο συνταξιούχων στο Μαρκόπουλο Αττικής, που ενώ οι ένοικοι είχαν πάει για μπάνιο τα μέλη της σπείρας «μπούκαραν» και άρπαξαν βαλίτσα που περιείχε 140.000 ευρώ, οικονομίες μιας ζωής του άτυχου ζευγαριού.

Η Σπείρα δρούσε επί ένα εξάμηνο και είχε μεγάλη ακτίνα δράσης αφού χτυπούσαν στον Ωρωπό, στον Διόνυσο, στον Μαραθώνα, στην Νέα Μάκρη, στα Μεσόγεια και στην Αυλίδα Χαλκίδας.

Όπως όμως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας  «φρένο» σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα έβαλε με καταλυτικό τρόπο το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού που τους συνέλαβε με συντονισμένες ενέργειες στις 6 Απριλίου.

Αυτό όμως το περιστατικό αλλά και οι δεκάδες άλλες διαρρήξεις και γενικώς παραβατικές ενέργειες που καθημερινά συμβαίνουν βάζουν «ξανά στο τραπέζι» και μάλιστα πιο επιτακτικά από ποτέ, την ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών τμημάτων της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής με άνδρες και με υλικοτεχνική υποδομή.

Η καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης και που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν παραδοσιακά και απαραίτητα Αστυνομικά τμήματα, παραδίδοντας στο έλεος των παρανόμων μεγάλες εκτάσεις θα πρέπει να πάρει τέλος.

Δεν μπορεί η Αστυνομία στον τομέα της καταπολέμησης των διαδηλώσεων και των λαϊκών διεκδικήσεων να ενισχύεται εντυπωσιακά και να καθίσταται πάνοπλη και στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος και της προστασίας του πολίτη να υποβαθμίζεται και κάθε μέρα που περνά να καθίσταται και πιο αδύνατη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει σε site της Αττικής ο Πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Βορειανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης για την κατάσταση που επικρατεί:

«Η διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής είναι από της μεγαλύτερες σε έκταση. Η πραγματική δύναμη που υπηρετεί είναι άνω του 50% μειωμένη σε σχέση με την οργανική της (700 άτομα στα 1500)… Ενδεικτικά υπάρχουν περίπου 350 άτομα αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, πολιτικά πρόσωπα, εισαγγελείς κλπ, με αποτέλεσμα η δύναμη που απομένει να μην επαρκεί για αστυνόμευση.

Δυστυχώς η πρόληψη με την υπάρχουσα δύναμη είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Παρόλο τον επαγγελματισμό που δείχνουν οι αστυνομικοί δεν αρκεί.

Τα τμήματα ασφαλείας παρά τις ελλείψεις, έχουν εξαρθρώσει κατά το παρελθόν πληθώρα εγκληματικών οργανώσεων δείχνοντας τον επαγγελματισμό τους.

Χρειάζεται ουσιαστική πρόληψη με περισσότερες περιπολίες. Ενισχύοντας τα αστυνομικά τμήματα με άτομα, μειώνοντας ταυτόχρονα τα πάρεργα».

Αν κάποιοι θεωρούν πως η Αστυνομία υπάρχει για να διαλύει διαδηλώσεις και για να παρεμβαίνει όπου οι πολίτες διεκδικούν και διαμαρτύρονται είναι πολύ γελασμένοι. Οι πολίτες στην καθημερινότητα τους τις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειάζονται την αστυνομική προστασία, χρειάζονται την άμεση επέμβαση στις όποιες παράνομες ενέργειές και πιστεύουν απόλυτα πως αν τα Αστυνομικά τμήματα ενισχυθούν τότε θα δοθεί ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην εγκληματικότητα που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δείχνει να αυξάνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες για τις τοπικές κυρίως κοινωνίες και για τις περιοχές(όπως η Βορειανατολική Αττική) που έχουν πολύ μεγάλη έκταση και είναι αραιοκατοικημένες.

Ενισχύστε τα Αστυνομικά τμήματα της Αττικής τώρα πριν είναι πολύ αργά.

Ζαφείρης Στέφανος

Με στοιχεία από την σελίδα: www. forkeratea.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button