ΩΡΩΠΟΣ

Η Ιθάκη που πλησιάζει και ένα μεγάλο ευχαριστώ που πρέπει να ειπωθεί

Λένε πως κάποιοι γεννιούνται με εμμονές. Γεννιούνται, ζούνε με αυτές και τις παλεύουν όσο ζούνε. Τις παλεύουν μέρα νύχτα, Χειμώνα Καλοκαίρι, 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες το χρόνο. Και τα δίσεκτα τα χρόνια 366.

Έτσι και γω. Μεγάλωσα με το όνειρο να δω στις φυλακές του Ωρωπού να γίνεται μια κοσμογονία. Να δημιουργείται ένα παγκόσμιο Κέντρο Δημοκρατίας. Ένα κέντρο που θα μαζεύονται νέοι (ηλικιακά αλλά και πνευματικά) από όλο το κόσμο και θα μελετάνε την δημοκρατία και τις αρχές της . Ένα κέντρο που θα συνυπάρχουν η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση των λαών, ο έρωτας και η ισότιμη συμμετοχή. Ένα κέντρο που θα ταξιδέψει τον Ωρωπό στα πέρατα του κόσμου.

Δεν ήταν τα πράγματα εύκολα. Ιδιαίτερα στην αρχή. Τις περισσότερες φορές λοιδορήθηκα και υποτιμήθηκα. Πολλές φορές πίστεψα πως έφτασα στην Ιθάκη της σκέψης και την εμμονής μου. Είδα τον καπνό μα πάλι ο άνεμος με ξανάφερνε μεσοπέλαγα να ξεκινάω από την αρχή να εξηγώ, να προσπαθώ να εμπνεύσω, να κουβεντιάζω τις περισσότερες φορές με τον εαυτό μου και με κάνα δυο αλλοπαρμένους που με πίστευαν.

Σήμερα έχω αρχίσει να πιστεύω πως η Ιθάκη είναι πιο κοντά από κοντά. Η παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Ωρωπού και η στήριξη ενός Δημάρχου που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εμμονικό μου όνειρο και έβαλε πλάτη για να φτάσει στην πραγμάτωσή του, με κάνουν πιο αισιόδοξο από ποτέ.

Σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΑ 1 «Μπλε σαν Πορτοκάλι» μαζί με τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη μιλήσαμε γι’ αυτό ακριβώς το όνειρο. Για την δημιουργία του Κέντρου Δημοκρατίας και Πολιτισμού στις παλιές φυλακές Ωρωπού. Μιλούσα, μιλούσα συν επαρμένος για να προλάβω να πω όσο το δυνατόν περισσότερα. Για να μεταφέρω στους ακροατές όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι εκείνου που ετοιμάζουμε. Για να τα πω όλα. Κάποια στιγμή ένοιωσα πως μου κόπηκε η ανάσα, αλλά ο.κ το ξεπέρασα και η εκπομπή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Όταν όμως έμεινα και πάλι μόνος και έκανα τον απολογισμό μου κατάλαβα πως κάτι ξέχασα να πω. Ξέχασα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που αγκάλιασε αυτή την υπέροχη πρωτοποριακή ιδέα και την πάει με ταχύτητα αστραπής προς την ολοκλήρωση της.

Σε ευχαριστώ Δήμαρχε Γιώργο Γιασημάκη. Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο Γιασημάκη. Σε ευχαριστώ γείτονα Γιώργο Γιασημάκη. Σε ευχαριστώ πατριώτη Γιώργο Γιασημάκη. Με την δικιά σου στήριξη και με την δικιά σου δυναμική είμαι βέβαιος πως το καράβι του ονείρου και της εμμονής μου φτάνει στην Ιθάκη του.

Χριστόφορος Κούτσουρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button