ΩΡΩΠΟΣ

Απελευθερώσεις πτηνών από ΑΝΙΜΑ και ΚΟΙΝΣΕΠ στον Ωρωπό και τον Κάλαμο

Μια όμορφη εξόρμηση έγινε στον Ωρωπό το Σάββατο 15/5 από την ΑΝΙΜΑ και την ΚΟΙΝΣΕΠ Greenway Experience, που περιέλαβε και απελευθερώσεις: ένας ζωηρός Μικροτσικνιάς και μία ζαλισμένη Γερακίνα στη Λιμνοθάλασσα του Ωρωπού, και ένας μεγαλοπρεπής Μπούφος στον Αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου αφέθηκαν ελεύθερα αφού είχαν αποθεραπευτεί από την ΑΝΙΜΑ.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά και κάτοικοι της Σκάλας, ενώ 15 άτομα είχαν έρθει από την Αθήνα. Πρωί πρωί έγινε παρατήρηση με κιάλια-τηλεσκόπιο και επίσης φωτογραφήσεις πουλιών: την παράσταση έκλεψαν τα Φοινικόπτερα που τρέφονταν αμέριμνα στη Λιμνοθάλασσα.

Παρατηρήθηκαν όμως και φωτογραφήθηκαν πολλά παρυδάτια όπως: Δρεπανοσκαλίδρα, Νανοσκαλίδρα, Θαλασσοσφυριχτής, Ποταμοσφυριχτής, Αμμοσφυριχτής, Λασπότριγγας, Χαλικοκυλιστής, Πρασινοσκέλης, Κοκκινοσκέλης, Καλαμοκανάς αλλά και τσικνιάδες (Λευκοτσικνιάς, Σταχτοτσικνιάς, Κρυπτοτσικνιάς), Κατσουλιέρης, Κιτρινοσουσουράδα, Σταυλοχελίδονα, Σταχτάρες, Κυστικόλη. Από αρπακτικά Βραχοκιρκίνεζο και Γερακίνα και από θαλασσοπούλια Ποταμογλάρονο, Θαλασσοκόρακας (και Κορμοράνος) αλλά κι ένα κοπάδι Μύχων!

Η βόλτα στο Αμφιαράειο ήταν φανταστική γιατί συνδυάσαμε το δροσερό φυσικό περιβάλλον, την ενημέρωση για την ιστορία και τη μυθολογία με τη απελευθέρωση του Μπούφου.

Πηγή: Από την σελίδα στο Facebook του Spyros Psychas

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button