ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η νέα τάση στην άσκηση ονομάζεται «plogging» και κάνει καλό στο περιβάλλον

Ξεκίνησε από τη Σουηδία, συνδυάζει άθληση και προστασία του περιβάλλοντος και στο εξωτερικό έχει μεγάλη απήχηση

Πρωτοπόρα στις νέες τάσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής αποδεικνύεται η Σκανδιναβία. Μετά το «hygge» (ο δανέζικος όρος για την χαλάρωση στο σπίτι) και το «fredagsmys» (την τάση εκ Σουηδίας να μένουμε εντός τα βράδια), έρχεται το «plogging», που συνδυάζει την άσκηση με την προστασία του περιβάλλοντος. 

Το «plogging» είναι μια σουηδική λέξη, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση προκύπτει από τον συνδυασμό του «μαζεύω» και του «τρέχω» και περιγράφει μια νέα δραστηριότητα, που έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό, και περιλαμβάνει το να μαζεύουμε σκουπίδια ενώ κάνουμε jogging. 

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι διάθεση για άθληση, παρατηρητικότητα και ευαισθησία, καθώς το «plogging» συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου- καλή φυσική κατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που καλείστε ουσιαστικά να κάνετε είναι στη διάρκεια του τρεξίματος ή του βάδην σας, να μαζεύετε όσα σκουπίδια βρίσκεται, διαχωρίζοντας όσα προορίζονται για ανακύκλωση.

Η τάση ξεκίνησε από τη Σουηδία αλλά έχει εξαπλωθεί τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο και πλέον δεκάδες άνθρωποι δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες τους στα social media (με hashtag #plogging, #plogga ή #binbagchallenge ) να περισυλλέγουν σκουπίδια που βρίσκουν στο δρόμο τους, ενώ έχουν πάει για τρέξιμο. 

www.lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button