ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν την εγκατάσταση διοδίων από Σχηματάρι – Χαλκίδα χωρίς καμία ειδοποίηση

Πανικός τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια, με την αιφνίδια απόφαση της έναρξης εγκατάστασης διοδίων στην συνδετήρια οδό του ΠΑΘΕ με την πόλη της Χαλκίδας.

Ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση διοδίων χωρίς να ενημερώσουν κανέναν τοπικό φορέα, κάτι που φυσικά θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού ακόμη δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό…αν και η σύμβαση του εργολάβου που είχε αναλάβει την κατασκευή της οδού το είχε ως ξεκάθαρο όρο…

Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Ψαθάς, έγκαιρα αντιλήφθηκε το γεγονός και άμεσα πρότεινε σύγκληση συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ.

«Και στο παρελθόν έχουμε διατυπώσει, ως Π.Ε.Δ. και ως Δήμοι, την πλήρη αντίθεσή μας στην τοποθέτηση μετωπικών διοδίων στην οδό που συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Χαλκίδα.

Απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο Υπουργείο και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ως Π.Ε.Δ., ως Δήμοι και ως τοπικές κοινωνίες, δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση διοδίων στη συγκεκριμένη οδό» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Γιώργος Ψαθάς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

«Έχουμε στείλει υπόμνημα και έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Καραμανλή για να εξακριβώσουμε τις προθέσεις του Υπουργείου και για να εκθέσουμε, για ακόμη μια φορά, τους λόγους, που καθιστούν απαγορευτική την εγκατάσταση μετωπικών διοδίων στη συγκεκριμένη οδό. Ευελπιστώ ότι το θέμα θα κλείσει πριν καν ανοίξει» τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης.

Πηγή: eviathema.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button