ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Τοποθέτηση στην Βουλή του Πέτσα, “ανάβει φωτιές” για νέες αλλαγές στον νόμο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας εμφανώς θορυβημένος από τις αντιδράσεις από τους Φορείς και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προχώρησε από το βήμα της Βουλής σε μια δήλωση που “ανάβει φωτιές” για νέες αλλαγές σε σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα ο κύριος Πέτσας δήλωσε:

“Περνάω τώρα σε ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με τα άρθρα. Ακούσαμε πολύ προσεκτικά και την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ και τους άλλους Φορείς και τις παρεμβάσεις σας και θα ήθελα να σταθώ σε τρία εξ’ αυτών. 

Όσον αφορά το άρθρο 3, την εκλογή που έχει να κάνει με τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων για πληθυσμό μέχρι 150.000 κατοίκους, τέθηκε από την ΚΕΔΕ. Είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και θα τοποθετηθούμε αμέσως μετά, προς την Ολομέλεια, με θετική διάθεση. 

Το άρθρο 15, για το ύψος των παραβόλων. Ακούστηκε από πάρα πολλές πλευρές και από εδώ, πολλές πολιτικές δυνάμεις ότι ίσως να είναι υψηλό, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει ανθρώπους, όταν θέλουν να εκθέσουν τον εαυτό τους στο δημόσιο διάλογο και να ζητήσουν τη ψήφο των δημοτών τους.

Εξετάζουμε και αυτό το ζήτημα, για το ύψος των παραβόλων και για το άρθρο 30 όσον αφορά την εκλογή Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και η ΚΕΔΕ το έχει θέσει και γραπτά και προφορικά, να έχουμε την εκλογή του Προέδρου, του 1ου σε σταυρούς υποψήφιου του πλειοψηφούντος Συνδυασμού. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε ξανά και θα έχετε την τοποθέτησή μας για το θέμα αυτό πριν την Ολομέλεια.”

Γίνεται απόλυτα σαφές πως πάμε σε αλλαγές στα θέματα αριθμού Δημοτικών Συμβούλων ,Παραβόλων και Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Αναμένοντας την ολομέλεια λοιπόν και τις όποιες αλλαγές θα γίνουν δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε αυτό το γαϊτανάκι των συνεχών αλλαγών που έχουν προκύψει για αυτό το πολύπαθο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γαϊτανάκι που δείχνει το λιγότερο πολιτική ανωριμότητα και ανοργανωσιά.

Ας αναμείνουμε λοιπόν που “θα κάτσει η μπίλια”.

Με στοιχεία από : airetos.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button