ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα: Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα Σπύρος Ηλίας προχώρησε στην παρακάτω χαρακτηριστική δήλωση, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια αλλά και την αγανάκτηση του για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Βαρνάβας από τις αρμόδιες αρχές:

Στον απόηχο της πρώτης μεγάλης πυρκαγιάς για φέτος, που έκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στα Γεράνεια Όρη, ενεργοποιούνται έκτακτα σχέδια, ενώ Έκτακτο πρόγραμμα καθαρισμού περιαστικών δασών από κλαδιά και καύσιμη ύλη, διάνοιξης οδών διαφυγής και επικαιροποίησης σχεδίων εκκένωσης, δρομολογούν αρμόδιες υπηρεσίες, για 18 περιοχές της Αττικής και 13 περιοχές της περιφέρειας που όπως εκτιμάται, αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εγκλωβισμού ανθρώπων.

Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!Κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε – Κάθε χειμώνα πνιγόμαστε !!!!

Την Κοινότητα μας την έχουν κηρύξει από το Δεκέμβριο του 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από τις καταστροφές, και ακόμα επίσημα ο εργολάβος που θα αναλάβει την αποκατάσταση δεν έχει τελειώσει με τις διαδικαστικές ενέργειες. Η κατάσταση είναι τραγική και ο σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κάνει σχέδια επί χάρτου!!!!!Στην παραλία μας δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής!!!!!!Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα εγκλωβιστούν οι πάντες, και μετά θα ψάχνουν να καλύψουν τις ευθύνες τους όπως στο Μάτι.

Η διαχρονικά πολύ άσχημη κατάσταση της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, των υποδομών προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς και συνολικά της προστασίας της ανθρώπινης από φυσικές και άλλες καταστροφές στον δήμο μας οφείλεται στην εγκληματική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και τις δημοτικές αρχές, που αντιμετωπίζουν την πολιτική προστασία ως κόστος. Είναι η πολιτική που έχει για θεό τα κέρδη των εργολάβων.

Στα κέρδη αυτά δεν χωράνε μέτρα προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα και κάθε κοινωνική ανάγκη μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Γι’ αυτό είναι υποστελεχωμένες και χωρίς εξοπλισμό οι δομές πολιτικής προστασίας του κράτους, της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει λαϊκή συνέλευση στην παραλία για να ενημερωθούν όλοι από κοντά.

Σπύρος Ηλίας Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button