ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άδειασμα» Χρυσοχοΐδη

Δυσφορία μέσα στο κυβερνητικό επιτελείο για τους χειρισµούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο θέμα των αλλεπάλληλων κρουσµάτων βαριάς εγκληµατικότητας και δολοφονιών ● «Όλοι οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού μέχρι να υπάρξει κάποια αλλαγή» τόνισε με νόημα ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Ακης Σκέρτσος.

κάλυπτο άφησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ακης Σκέρτσος και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια για νέο ανασχηματισμό δίνουν και παίρνουν. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ρωτήθηκε (ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, 4.6.2021) εάν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη του Κυρ. Μητσοτάκη και απάντησε πως «όλοι οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού μέχρι να υπάρξει κάποια αλλαγή». Με άλλα λόγια, είπε ότι μένει μέχρι να φύγει. Δε θέλησε έτσι να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κ. Χρυσοχοΐδης να μετακινηθεί από τη θέση του εφόσον υπάρξει ανασχηματισμός.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Σκέρτσος, αν και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση τα πάει καλά» στο πεδίο «της παραβατικότητας, της εγκληματικότητας που βρίσκεται στο επίπεδο της καθημερινότητας του πολίτη», είπε ότι «προφανώς πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο έγκλημα».

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό µεγάλη πίεση για το θέµα των αλλεπάλληλων κρουσµάτων βαριάς εγκληµατικότητας και δολοφονιών και η αδυναµία της να αντιµετωπίσει το ζήτηµα πλήττει σοβαρά την εικόνα της και το περιβόητο αφήγηµά της περί «νόµου και τάξης», κάνοντάς την υπόλογη στο δικό της ακροατήριο, αφού προεκλογικά είχε επιλέξει να ποντάρει την αντιπολιτευτική τακτική της πάνω στο θέμα του φαινομένου της εγκληματικότητας.

Σφοδρή κριτική

Και είναι επίσης δεδομένο ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφει «φιλίες και έχθρες» µέσα στην κυβέρνηση και το µέγαρο Μαξίµου, αλλά και δυσφορία μέσα στο κυβερνητικό επιτελείο απέναντι σε χειρισµούς του. Ωστόσο το τι θα κάνει τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον υπουργό Προ.Πο, μένει να το δούμε, καθώς ο προερχόμενος από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδης αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία συνεπώς χρεώνεται προσωπικά στον τελευταίο, όπως και η παραδοχή αποτυχίας που θα σηματοδοτηθεί από μια αλλαγή στη θέση αυτή.

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο διάλογος του Κυρ. Μητσοτάκη με τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, την Παρασκευή στο μέγαρο Μαξίμου, όπου θέλησε να την ενημερώσει για τη «συνολική μελέτη» αναφορικά με την ανάπλαση στο Τατόι και την κάλεσε να την ξεναγήσει, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε τον χώρο».

«Οπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Ν.Δ. που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία –ως γνωστόν– είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξει και να μην επαναλάβει την προσβολή που διέπραξε εχθές απέναντι στον ελληνικό λαό».

www.efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button