ΩΡΩΠΟΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας “Δια πυρός 2021″στην Δροσοπηγή Αφιδνών

Ο Δήμος Ωρωπού φιλοξένησε σήμερα στη Δροσοπηγή Αφιδνών τη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας δασοπυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ονομασία “Διά Πυρός 2021”, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίού, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, του Αρχηγού του Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη και υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση μεταξύ άλλων περιλάμβανε σενάρια εκκένωσης οικισμού, ενώ με ισχυρό αέρα εγιναν δύσκολες πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος, αεροδιακομιδές, αερομεταφορές υλικού καθώς και λήψεις νερού από ελικόπτερο από μεγάλες ανοικτές δεξαμενές.

Μια τέτοια άσκηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο Ωρωπού και εντυπωσίασε πραγματικά όλους όσους παραβρέθηκαν. Ευχή και επιθυμία όλων είναι να μείνουν όλα αυτά σε επίπεδο άσκησης και να μην χρειαστεί να τα ζήσει η περιοχή σε πραγματικές συνθήκες. Είναι βεβαίως ιδιαίτερα χρήσιμο το να είναι οι πολίτες ενημερωμένοι και να τηρούνται αυστηρά από όλους τα πρωτόκολλα πυροπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Με στοιχεία από την σελίδα του Δήμου Ωρωπού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button