ΩΡΩΠΟΣ

Μικρό χωριό ο Ωρωπός! Ποιος καθορίζει το δικαίωμα του «Ομιλείν»?

Πραγματικά μικρό χωριό ο Ωρωπός. Και ήταν ακόμα μικρότερο παλιά. Επί Δήμου Ωρωπίων. Και ακόμα παλιότερα. Επί Κοινοτήτων.


Και όλοι όσοι είχαμε την τύχη ή την ατυχία, ή και τα δυο μαζί να ασχοληθούμε με αυτό που ο λαός συνηθίζει να αποκαλεί-όχι και τόσο κολακευτικά είναι η αλήθεια-«κοινά», καταγράψαμε μια πορεία που ο καθένας την μετρά και την εκλαμβάνει κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα δικά του προσωπικά δεδομένα-δεν θα γράψω συμφέροντα, για να μην το «χοντρύνω»-……..

Κάποιοι από εμάς σε αυτή την πορεία ανακάλυψαν πως το «πουκάμισο» ήταν αδειανό και πως η «Ελένη» ήταν ψευδαίσθηση και πήραμε την απόφαση να μην είμαστε πια μέλη αυτής της ομάδας-με την έννοια της επιθυμίας του εκλέγεσθαι- και να μείνουμε απ έξω, διατηρώντας βέβαια το δικαίωμα όταν κρίναμε σκόπιμο να καταγράφουμε την άποψη μας, επώνυμα και με το θάρρος της γνώμης μας.

Κάποιοι άλλοι πάλι επέλεξαν για τον εαυτό τους έναν ενδιάμεσο «ρόλο». Και μέσα και έξω δηλαδή. Με απόλυτο δικαίωμα στην κριτική και με διατήρηση για τους εαυτούς τους μιας θέσης στο απυρόβλητο, λες και τώρα εμφανίστηκαν στην ζωή και δεν έχουν καταγράψει μια πορεία ετών, πότε σαν Διοίκηση και πότε σαν Αντιπολίτευση, με ανάλογα πάντα αποτελέσματα, που για αυτούς προφανώς ήταν πάντα επιτυχημένα.(σκέψη να ρωτήσουν και τον κόσμο την άποψη του για αυτό, προφανώς δεν τους περνάει από το μυαλό).


Και είναι και κάποιοι άλλοι που αρέσκονται να φαντάζονται και να δημιουργούν ιδανικές για αυτούς επόμενες πολιτικές συνθήκες, να μας «ζαλίζουν» διαφημίζοντας αυτή την επιλογή τους και στην συνέχεια με χαρακτηριστική ευκολία, όταν προφανώς αυτό που φαντάστηκαν δεν τους «βγήκε» να περνάνε στην αντιπέρα όχθη και να «βομβαρδίζουν» αρνητικά αυτά που αποθέωναν, οικτίροντας ταυτόχρονα όποιον έχει την απρέπεια να μην τους ακολουθεί στο νέο σχέδιο τους για την νέα ιδανική(για αυτούς) επόμενη πολιτική κατάσταση. Και ύστερα πάλι το ίδιο. Και «σε δουλειά να βρισκόμαστε»………….

Θα μου πει τώρα εύλογα κάποιος: Και συ ρε φίλε γιατί τα γράφεις όλα αυτά? Γιατί κουράστηκα θα του απαντήσω. Κουράστηκα να διαβάζω και να ακούω υποκρισίες και «κακίες» και ταυτόχρονα να χρειάζεται να δικαιολογήσω εγώ την δικιά μου άποψη. Να αποδείξω δηλαδή σε κάποιους- «άσπιλους, αμόλυντους και πεντακάθαρους»-πως δεν είμαι «ελέφαντας» και πως γράφω αυτά που νοιώθω και πιστεύω και όχι αυτά που κάποιοι μου υπαγορεύουν(ποιος άραγε είναι τόσο μάγκας στην παραλία για να μπορέσει να μου υπαγορεύσει τι θα γράψω?)

Στο παλιό Ορθόδοξο μοναδικό ΠΑΣΟΚ(όχι αυτό Λοβέρδου, το δικό μας), είχαμε έναν υπέροχο σύντροφο που συνήθιζε να λέει πως: Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δυο κατηγορίες συντρόφων. Οι εγγεγραμμένοι και οι ΕΛΑΒΟΝ……….. Νομίζω πως τελικά το τι έλαβε και το τι δεν έλαβε κάποιος στην πορεία αυτών των χρόνων αποδεικνύει ξεκάθαρα το αν συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία με την καρδιά την ψυχή και το συναίσθημα, ή έχοντας στο μυαλό «άλλου είδους» προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικά οφέλη(τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)………

Δεν θα ζητήσω ποτέ από κανέναν να μου αιτιολογήσει τι σκέφτεται όταν γράφει την όποια άποψη του. Δεν θα τον χαρακτηρίσω και δεν θα αφήσω υπονοούμενα-αν και θα μου ήταν πολύ εύκολο, γιατί όπως γράφω και στον τίτλο ,μικρό χωριό είναι ο Ωρωπός και όλοι ξέρουμε όλους-.Δεν θα προσπαθήσω να υποτιμήσω και να μειώσω την οποιαδήποτε άποψη, και θα την θεωρήσω εκ προοιμίου ειλικρινή και άξια συζήτησης, γιατί αυτό μου επιβάλλουν οι αρχές μου και αυτό είναι η έννοια της ίδιας της δημοκρατίας και του υγιούς διαλόγου.

Ταυτόχρονα όμως δηλώνω πως η δικιά μου ανοχή σε κείμενα άλλων που προσβάλουν και μειώνουν τα δικά μου γραφόμενα, με χαρακτηρισμούς και με υπονοούμενα έφθασε στο τέλος της. Τέτοια κείμενα θα αντιμετωπίζονται πλέον όπως ακριβώς τους αρμόζει και τέτοιες παρεκκλίσεις θα απαντώνται άμεσα και με ευθύτητα………….

Μικρό χωριό ο Ωρωπός……Ας αφήσουμε ήσυχο τον «τσοπάνη» και ας μην «ξύνουμε την πλάτη μας στην γκλίτσα του»…………..

Υ.Γ Αν κάποιοι αναγνωρίζουν στις παραπάνω τρεις κατηγορίες τον εαυτό τους, τους απαντώ με χαμόγελο: Ναι δεν κάνετε λάθος. Εσάς εννοώ!!!

Ζαφείρης Στέφανος

(Και κάνει και ζέστη)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button