ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικά μπορεί ο Αριστερός να πάει στο Costa Navarino?

Του Στέφανου Ζαφείρη

Με αφορμή την διαμονή του ζεύγους Τζανακόπουλου- Αχτσιόγλου στο Costa Navarino έχει ξεσπάσει μια πρωτοφανής  εκστρατεία από τα γνωστά διαρκώς πριμοδοτούμενα από τις λίστες Πέτσα Μέσα «ενημέρωσης» αλλά και από κάθε λογής ευκαιριακούς αναλυτές που βγήκαν στον αέρα για να καταγγείλουν την υποκρισία των Αριστερών που τολμούν να κάνουν χλιδάτες διακοπές και να διαμένουν σε θέρετρα πολυτελείας.

Βλέπεις εδώ και πολλά χρόνια όλοι αυτοί οι «φιλολαϊκοί» αναλυτές περνούσαν μια άλλη εικόνα για την Αριστερά. Μιλούσαν για ξυπόλυτους που κάνουν μόνο camping ή διαμένουν σε φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια ,μιλούσαν για γυναίκες αξύριστες με ταγάρια, μιλούσαν για την απόλυτη εικόνα εξαθλίωσης που είχαν οι Αριστεροί όταν έκαναν διακοπές. Ταυτοχρόνως βέβαια οι ίδιοι πάλι με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζουν τις πολυτελείς διακοπές των νοικοκυραίων σε γιωτ, σε κότερα, με ελικόπτερα, με σαμπάνιες και διάφορα συνοδευτικά σε σκόνη ή σε στερεά μορφή, με αιθέριες υπάρξεις που όλως περιέργως και αυτοβούλως , προφανώς αφιλοκερδώς  βρίσκονται εκεί, με ολονύχτια party σε πισίνες στην Μύκονο το καλοκαίρι η σε σαλέ στην Αράχωβα τον χειμώνα. Και να η  Porsche και να η Ferrari και να τα τζιπ και οι λιμουζίνες. Ναι γιατί αυτοί είναι νοικοκυραίοι. Μπορούν να τα έχουν όλα αυτά. Μπορούν γιατί είναι Δεξιοί.

Επίσης ποτέ δεν κριτικάρουν το ότι αυτοί οι «αστέρες» πουλούν λαϊκή αγάπη προκειμένου να εξαπατήσουν πολιτικά τον κοσμάκη να τους ψηφίσει, μιλώντας για ίσες ευκαιρίες στην ζωή και για κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν τους ενοχλεί που την ίδια ώρα που αυτοί διασκεδάζουν(με τα δικά μας λεφτά) χρωστώντας ταυτόχρονα εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς κανείς να τους ενοχλεί, βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των φτωχών χαρακτηρίζοντας τους κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες.

Όχι βέβαια αυτοί έχουν το δικαίωμα να τα κάνουν όλα αυτά. Γιατί είναι νοικοκυραίοι και κυρίως γιατί είναι Δεξιοί.

Δεν τους ενοχλεί που ένας «ανέμελος» πρωθυπουργός κόντρα σε κάθε λογική και μάλιστα μέχρι προσφάτως κόντρα στις ίδιες τις απαγορεύσεις που ο ίδιος είχε θεσπίσει έχει επιδοθεί σε ένα απίστευτο «ράλλυ» διακοπών από μέρος σε μέρος, χωρίς να εξηγεί πως μετακινείται, που διαμένει, πως πληρώνει.

Όχι βέβαια αυτός έχει το δικαίωμα να το κάνει. Είναι νοικοκύρης και κυρίως είναι Δεξιός.

Πάμε τώρα στον Τζανακόπουλο και την Αχτσιόγλου. Τόλμησαν να πάνε στο Costa Navarino. Και όχι μόνο αυτό, τόλμησαν να το δημοσιοποιήσουν κιόλας. Χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ. Ακούς εκεί. Αριστεροί στο Costa Navarino…………

Άμεσα συναγερμός. Με δύο στόχους. Ο ένας να θιχτούν ιδεολογικά. Ο άλλος να συντηρηθεί εκείνη η «γραμμή» που απαγορεύει στον Αριστερό να χαίρεται όλα όσα κάνουν την ζωή όμορφη. Να συντηρηθεί γιατί αυτός είναι ο στόχος τόσα χρόνια. Καλλιεργώντας την εικόνα του Αριστερού που ζει χωρίς κανένα δικαίωμα στις ανέσεις, ταυτόχρονα καλλιεργούν την απέχθεια του λαού προς αυτήν ακριβώς την προβληματική εικόνα του Αριστερού. Που θα πάτε ρε παιδιά με τους ξυπόλυτους και τις αξύριστες? Ελάτε μαζί με εμάς στα κότερα στα ελικόπτερα, στα χαμάμ. Τρόπος του λέγειν δηλαδή ελάτε… Καμαρώστε μας από μακριά εννοούν……..

Και έρχεται τώρα ο Τζανακόπουλος με την γυναίκα του την Αχτσιόγλου(που παρεμπιπτόντως και αξύριστη δεν είναι και πολύ όμορφη είναι) να πάνε στο Costa Navarino να τους χαλάσουν το γλυκό. Στην πυρά άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες…..

Δεν χρειάζεται νομίζω να γράψουμε πως η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει γιατί έχει στηθεί όλο αυτό το σκηνικό. Δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο να γράψουμε από που εκπορεύεται και ποιος το καθοδηγεί. Είναι ηλίου φαεινότερο. Όπως είναι και απολύτως κατανοητό πως όλο αυτό το υποκριτικό ενδιαφέρον για την εξαπάτηση του λαϊκού αισθήματος έχει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που οι εμπνευστές του επιδιώκουν και προσμένουν.

Σε έναν κόσμο που προάγει διάφορα καταναλωτικά και κατασκευασμένα πρότυπα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σε έναν κόσμο που προάγει και εξυμνεί τον ρατσισμό σε όλες του τις μορφές, σε έναν κόσμο που ο Δεξιός έχει δικαίωμα παντού και πάντα και ο Αριστερός πρέπει να παραμείνει ο φτωχός συγγενείς, σε έναν κόσμο γεμάτο Γεωργιάδηδες(νυν και πρώην), Μπογδάνους, Λατινοπούλου, Κωστόπουλους, Γιάννες, Υπέρκομψες( από σόι), Αυτοδημιούργητους από το Χάρβαρντ, εμείς ήμασταν, είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε με τον Τζανακόπουλο και την Αχτσιόγλου.

Γιατί η Αριστερά δεν εξαντλείτε στην όποια ετικέτα, και δεν κρίνεται από τις όποιες επιλογές σου στον τομέα της προσωπικής σου ζωής. Η Αριστερά υπάρχει σαν ιδέα, σαν πρακτική στους τομείς της καθημερινής πάλης για επιβίωση και όσο και αν επιθυμούν οι γνωστοί άγνωστοι «άμεμπτοι» και «πεντακάθαροι» νοικοκυραίοι θα συνεχίσει να αποτελεί την ελπίδα για τον λαό, που ξέρει πως μόνο μέσα από αυτήν μπορεί να ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο.

Υ.Γ Μου κάνει μεγάλη εντύπωση και η τοποθέτηση κάποιων παλιών συντρόφων από το ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ(το δικό μας ,όχι αυτό του Λοβέρδου), που επαναστάτησαν και αυτοί για την επίσκεψη ενός νέου ζευγαριού σε ένα πολυτελές θέρετρο. Θα ήθελα να τους υπενθυμίσω πως ο μοναδικός μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου κάθε καλοκαίρι έκανε τις διακοπές του στην Ελούντα σε πολυτελές θέρετρο. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδιζε να φωνάζει ταυτόχρονα  ¨Έξω οι Αμερικάνοι¨, ¨Έξω οι Βάσεις του Θανάτου¨, ¨Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων¨ και όποτε του δινόταν η ευκαιρία να τους χορεύει και λίγο στο ταψί.

Πως σας κατάντησαν έτσι ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος ρε σύντροφοι? Πραγματικά λυπάμαι για αυτό……..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button