ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως μια κυβέρνηση με τόσο μεγάλη αποδοχή, δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί?

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις που δείχνουν τεράστια διαφορά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, τεράστια και ευρύτατη αποδοχή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και τεράστια λαϊκή σύμπλευση με τα όσα η κυβέρνηση κάνει ,τόσο στον τομέα αντιμετώπισης του Covid 19 όσο και σε όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητας.

Μια εικόνα που στα μάτια της πλειοψηφίας του κόσμου δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε και που αποδίδεται στην γνωστή πια σχέση «στοργής» που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στα «κυβερνητικά ταμεία» και τους «ανεξάρτητους» φορείς που διεξαγάγουν τις δημοσκοπήσεις.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα που όσοι και αν θέλουν δεν μπορούν να μην την αποδεχτούν όσοι «λιβανίζουν» το «κυβερνητικό θαύμα» που υποτίθεται πως συντελείται αυτή την εποχή στην Ελλάδα. Είναι η πραγματικότητα που λέει πως αυτή την στιγμή ,σύμφωνα με τα ποιο επίσημα κυβερνητικά χείλη το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων έχει φτάσει μόλις στο 37% παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται για να πειστούν οι πολίτες να προσέλθουν στα κέντρα εμβολιασμού και να εμβολιαστούν.

Αυτή βεβαίως η πραγματικότητα έρχεται από μόνη της να διαψεύσει πανηγυρικά το αφήγημα περί της τεράστιας λαϊκής αποδοχής του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και να «ξεσκεπάσει» το όλο «στημένο» σκηνικό ευτυχίας, αριστείας και απόλυτης επιτυχίας.

Μέτρα που προκαλούν πραγματικά τόσο με την προχειρότητα τους όσο και με την αμφιλεγόμενη αξία τους, όπως το 150άρι στην νεολαία και οι απειλές του Άδωνι περί περιορισμού των ανεμβολιάστων και επιβολής διαφόρων κυρώσεων, αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία πως η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με την κοινωνία και πως δεν έχει καμιά δυνατότητα να πείσει με τις ενέργειες της για το πόσο επιβάλλεται ο άμεσος εμβολιασμός του πληθυσμού προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον άλλου είδους κινδύνους, που θα οδηγήσουν σε νέα lockdown με καταστροφικά αποτελέσματα.

Δεν μπορεί αυτή την στιγμή να έχει πειστεί μόλις το 37% του λαού να εμβολιαστεί(ποσοστό βέβαια που δεν έχει σχέση με την κομματική τοποθέτηση του καθενός, μιας και κάποιοι υποστηρίζουν πως έτσι και αλλιώς εκεί κινείται το ποσοστό της Ν.Δ στις δημοσκοπήσεις. Κανείς δεν μπορεί να μετρήσει πόσοι από τους εμβολιασμένους θα ψήφιζαν σήμερα Ν.Δ, πόσοι ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ ) και ταυτόχρονα να εμφανίζεται μια εικόνα μιας κυβέρνησης που απολαμβάνει της λαϊκής αποδοχής και εμπιστοσύνης και που έχει την στήριξη του λαού για να προχωρήσει και να εφαρμόσει τα όσα «απίστευτα» ετοιμάζει.

Βλέπεις καλές οι διθυραμβικές ανακοινώσεις στα δελτία ειδήσεων των αφειδώς επιδοτούμενων από την λίστα Πέτσα(και όχι μόνο ) καναλιών, όπως και όλες οι παραπλανητικές ειδήσεις που τα συνοδεύουν, πέρα όμως από αυτές υπάρχει και η πραγματικότητα, υπάρχει αυτό που ζει ο πολίτης και υπάρχουν και τα ακράδαντα στοιχεία που αποδεικνύουν πως τελικά ίσως αυτή την εποχή να ζούμε την πιο virtual reality κατάσταση στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και να διανύουμε μια περίοδο που έχει χαθεί και η πολιτική αξιοπιστία και η πολιτική λογική, με καταστροφικά δυστυχώς αποτελέσματα που πολύ σύντομα θα φανούν.

Δυστυχώς ο πανικός που έχει καταλάβει τα κυβερνητικά στελέχη και ο τρόπος σκέψης τους δεν εγγυώνται πως στις μέρες που θα ακολουθήσουν τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Τουναντίον οι σκέψεις για περιορισμούς και για μέτρα απαγορεύσεων και διχασμού μεταξύ των πολιτών, μόνο προβλήματα θα προκαλέσουν και μόνο το χάσμα μεταξύ κυβερνητικών επιλογών και λαϊκής άποψης μπορούν να βαθύνουν.

Οι μέρες που έρχονται είναι καθοριστικές και θα αποδείξουν πως τελικά μπορεί μια κυβέρνηση με την βοήθεια βεβαίως των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να κοροϊδεύει λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για πολύ καιρό. Και ευτυχώς αυτός ο καιρός για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη πλησιάζει στο τέλος του…………

Ζαφείρης Στέφανος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button