ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαματριάδες: Ανθρώπινη αλυσίδα στη φωτιά από αληθινούς γίγαντες

Οι κάτοικοι του χωριού φτάνουν κατά δεκάδες μέσα στο σούρουπο από παντού και σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στη φωτιά που κατεβαίνει σαν καταρράκτης

Συγκλονιστική μαρτυρία για την ανθρώπινη αυτοθυσία στις Καματριάδες της Εύβοιας. Η αλληλεγγύη χτίζει τείχος προστασίας απέναντι στην πυρκαγιά την ώρα που υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή.

«Αν περάσει το μέτωπο ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες θα σταματήσει στην Αιδηψό και τους Ωρεούς» προβλέπουν οι κάτοικοι και επαναλαμβάνουν και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. 

Το μήνυμα που στέλνει ο Γιώργος Τρούλας συνοδευόμενο με μία φωτογραφία όπου καταγράφονται οι γιγάντιες προσπάθειες των κατοίκων συγκινεί:

“Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις Καματριάδες της Εύβοιας είναι το συγκλονιστικότερο πράγμα που έχουμε ζήσει στη Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Οι κάτοικοι του χωριού φτάνουν κατά δεκάδες μέσα στο σούρουπο από παντού και σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στη φωτιά που κατεβαίνει σαν καταρράκτης και σε λίγο θα καταπιεί το χωριό τους και κυρίως το βιος τους, τις καλλιέργειες από τις οποίες ζούνε από τον καιρό των προγόνων τους.

Ολομόναχοι, με κλαδιά και μπιτόνια με νερό που κουβάλησαν, μπροστά στο θεριό. Στην πιο τραγική και συνάμα γενναία στιγμή μιας εφιαλτικής εβδομάδας. Εδώ ραγίζουν καρδιές απόψε. Τελειώνει η λογική. Άνθρωποι γίγαντες. Αληθινοί.”

alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button