ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμετανόητοι: Πλήρης κάλυψη Πελώνη σε Χαρδαλιά, φταίει η κλιματική αλλαγή

Αρκετές ημέρες μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών και την κατακραυγή ακόμα και από την ΕΣΗΕΑ για έλλειψη ενημέρωσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος τα βρίσκει όλα καλά, απαντά με κοινοτοπίες και δικαιολογεί όλους τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ως εκ τούτου γεννιέται το ερώτημα σε τι ακριβώς αναφερόταν η μισή συγγνώμη του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του.

Σχετικά με το εάν ο Νίκος Χαρδαλιάς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η κυρία Πελώνη δήλωσε από τη φιλόξενη συχνότητα του ΣΚΑΪ:

«Όπως γνωρίζετε ο κ. Χαρδαλιάς δίνει τη μάχη, είπε χθες ότι δεν πυροβολούμε τους μαχητές την ώρα που δίνουν τη μάχη. Ακούω όλη αυτή τη συζήτηση, τα μέτωπα μαίνονται, ο κ. Χαρδαλιάς έχει υπερβάλει εαυτόν. Όλες οι παραιτήσεις πάντα όλων των κυβερνητικών στελεχών βρίσκονται στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Δεν θα έμπαινα σ’ αυτή τη συζήτηση τώρα. Σας θυμίζω ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα δώσει συνολική συνέντευξη Τύπου όπου θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα.

Είναι πολύ εύκολο κανείς να κρίνει απέξω. Αντιλαμβάνομαι την καταστροφή, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής που ήταν και είναι προτεραιότητα και ούτε να νομίζουμε πως μια εικόνα στο Συντονιστικό είναι μια απλή εικόνα που κάποιος πατάει ένα κουμπί και λύνονται όλα».

Ως προς την κριτική για το ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν επικοινωνηθεί όπως ό,τι αφορούσε τη χρήση των εναέριων μέσων, σημείωσε: «Θα επαναλάβω ότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία αλλά την ώρα της μάχης κάποιος τρέχει να σβήσει τη φωτιά και όχι να μετράει εκείνη την ώρα για να δώσει στη δημοσιότητα πόσα Canadair έχει εδώ και πόσα εκεί».

Πρόσθεσε πως «εξήγησε πολύ αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς την υπόθεση των πτητικών μέσων χθες, τι ακριβώς συμβαίνει, αυτά τα κρίνουν οι επιχειρησιακοί και οι εξηγήσεις δόθηκαν αναλυτικά».

Για την επιστολή της ΕΣΗΕΑ που την κατηγορούσε για πλημμελή ενημέρωση

Η κ. Πελώνη είπε ότι μίλησε με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ. «Όπως σας είπα ενημέρωση υπήρχε επιχειρησιακά από τον κ. Χαρδαλιά γιατί όπως σας είπα την ώρα της μάχης δεν πολιτικοποιούνται τα θέματα. Και γνωρίζετε όλοι όσοι βρισκόσασταν στις επάλξεις ότι μιλούσατε με όλους τους συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα επαναλάβω όμως ότι δεν μπορούσε να υπάρξει επιχειρησιακή ενημέρωση από μας. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες και θα δώσει αύριο συνέντευξη. Αυτή ήταν κεντρική επιλογή. Δεκτή προφανώς και θεμιτή η κριτική, γι αυτό είπα όλα στην ώρα τους».

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button