ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Μη μετράτε τα κρούσματα. Δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται»

ΟΥπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε ότι η χώρα δεν θα ξαναπάει σε γενικευμένο lockdown ακόμη και «αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000» την ημέρα.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίαζοντας τα κρούσματα είπε ότι «στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα ποσοστά εμβολιασμών είναι υψηλά και οι θάνατοι και τα κρούσματα χαμηλά… Είναι λογικό να ανεβαίνει, ξέραμε από την αρχή ότι το χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε covid γιατί ο covid ήρθε και θα μείνει για πάντα και κάθε χειμώνα θα ανεβαίνει», ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».

Επιπλέον, ο Υπουργός Ανάπτυξης αποποιήθηκε τις ευθύνες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται». Στην συνέχεια, ανέφερε ότι «Όλη η συζήτηση για το αν τα εμβόλια λειτουργούν ή όχι σήμερα είναι παράλογη. Είναι σαν να συζητάμε αν η γη είναι στρογγυλή, αυτά τα έλυσε η ζωή. Οι εμβολιασμοί λειτουργούν, οι χώρες που είναι ψηλά και οι περιοχές στη δική μας χώρα που είναι ψηλά έχουν λιγότερους θανάτους. Οι χώρες και οι περιοχές οι δικές μας που είναι χαμηλά έχουν περισσότερους θανάτους. Άρα το κλειδί είναι το εμβόλιο».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέο γενικευμένο lockdown ακόμη και «αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000» ενώ πρόσθεσε για τους εμβολιασμούς στην Βόρεια Ελλάδα ότι «Αναλογικά με τον πληθυσμό μας η μεγαλύτερη πίεση γίνεται στη Β. Ελλάδα γιατί στην Αττική έχουμε 70% εμβολιασμένους και στη Θεσσαλονίκη 55%».

Όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ τόνισε ότι « ζωή μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στη ζωή που θα ζούμε σε έναν πλανήτη με τον covid άρα όπως έχουμε κάθε χρόνο γρίπες, όπως έχουμε πνευμονίες θα έχουμε και covid. Μην μετράμε πια τα κρούσματα. Η πίεση στο ΕΣΥ θα πέσει μόνο αν εμβολιαστούμε».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αναλάβει να εκλαϊκεύσει την ανεύθυνη στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε τις θέσεις του Υπουργού ανάπτυξη ως τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς επικοινωνιακό ρετούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Τη στιγμή που η χώρα μας κατέγραψε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν πρέπει να μετράμε πλέον τα κρούσματα.

Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς δεν αγνοεί ότι από τα κρούσματα προκύπτουν οι διασωληνωμένοι και οι ανθρώπινες απώλειες. Απλά έχει αναλάβει να εκλαϊκεύσει τη κυνική και ανεύθυνη στρατηγική της κυβέρνησης: Να αφήσουν την κοινωνία στο έλεος της πανδημίας, προκειμένου να μη συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς αρνητές του κορονοϊού και να μην επενδύσουν ούτε ένα ευρώ στο ΕΣΥ.

Όσα δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης για τη πανδημία δεν είναι αποτέλεσμα του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Είναι οι θέσεις Μητσοτάκη χωρίς επικοινωνιακό ρετούς».

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button